Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

Вертеп на майдані Незалежності

Вертеп на майдані Незалежності

Під час новорічних свят у Рівному відбуваються різноманітні святкові заходи, одним з яких став другий міський фестиваль вуличних вертепів та вуличних музик “Нова радість стала”, який пройшов 14­15 січня на майдані Незалежності. На відміну від попереднього року, коли на сцену вийшло 40 колективів, цьогорічна кількість учасників збільшилася до 50 учасників.

Учасниками фестивалю є діти, вихованці музичних студій, шкіл, ліцеїв та колегіумів міста Рівного.

Переможців разом із учасниками 10­го фестивалю пісенно­музичного мистецтва “Різдвяні піснеспіви” визначать та нагородять на заключному гала­концерті, який відбудеться 19 січня в Залі камерної та органної музики. Благодійною метою цьогорічного фестивалю став збір коштів на дороговартісне лікування за межами України учню ЗОШ № 4 Івану Ковризі, який потребує пересадки серця. Адже, на думку оргкомітету фестивалю, яким виступило міське управління, Різдво ­ це час чудес і див, час добрих справ і благодійництва.

­ У 2014 році ми святкуємо ювілей ­ 10 років, ­ розповідає керівник хору “Камертон” молодших класів дитячої музичної школи №2 Олена ОГОНЬ. ­ У музичній школі я працюю вже 19 років, чудово, що вже 10 років поспіль під час новорічних свят проводиться такий фестиваль, в якому діти беруть участь залюбки. За час існування фестивалю пісенно­музичного мистецтва “Різдвяні піснеспіви” ми брали в ньому участь 9 разів.

У фестивалі вуличних вертепів беремо участь вперше. Загалом наш дитячий колектив “Камертон” лауреат таких заходів як міжнародний конкурс “Весняні дзвіночки” та двічі лауреат обласного конкурсу хорових колективів Рівненської області. У цьому році ми вже встигли взяти участь у католицькому фестивалі, в традиційному для нас фестивалі “Різдвяні піснеспіви”. Тобто з початку року це вже наш третій фестиваль.

У нашому дитячому ансамблі займається близько 40­а дітей віком від 8 до 11 років. На фестивалі ми представили сучасні та народні колядки. Діти із задоволенням відвідують заняття, до того ж колективна творчість дуже зближує. Діти товаришують та з нетерпінням чекають моменту виступу на сцені, адже публічний виступ ­ випробування їх, як артистів та творчих особистостей. Саме на таких фестивалях діти відшліфовують виконавську майстерність та долучаються до народних традицій.

16.01.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку