Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №640 від 23.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народне віче

Активісти рівненського Євромайдану закликають самоорганізовуватися та вирушати до Києва

Нещодавні трагічні події в Києві змусили рівнян зібратися на позачергове Народне Віче. На засніжений рівненський майдан прийшло більше півтисячі містян, які залишалися до кінця мітингу, незаважаючи ні на відчутний мороз, ні на невелику хуртовину, яка завзято замітала усе навкруги снігом.

Розпочалося Віче зі спільного молебню, який відслужив священик Української греко­католицької церкви отець Іван Хміль. Після молитви він виступив з проповіддю, в якій закликав відстоювати власні права, але не вдаватися до насильства. Адже насильство може зростати як сніжний ком, і потім буде складно повернути все у мирне русло.

У наступній промові представник рівненського осередку Всеукраїнського об`єднання “Майдан” Олексій Хахльов наголосив, що на цьому Віче рівняни повинні визначитися, хто може стати лідером, який очолить загальноукраїнський протест. Його пропозиція потонула у вигуках, з яких стало зрозуміло, що рівняни зовсім не бажають поки що визначатися з лідером. Наостанок Олексій Хахльов закликав вирушати на Київ, адже, за його словами, доля України і наше майбутнє вирішується там.

Співорганізатор рівненського Євромайдану Святослав Клічук оголосив короткий план дій, складений активістами, і закликав присутніх не чекати, що їх хтось організує, а самим проявляти ініціативу.

Після Народного Віче частина учасників вирушила до будинків Миколи Сороки та Василя Берташа, щоб поспілкуватися з ними про ситуацію в країні. Однак там їм назустріч ніхто не вийшов.

23.01.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 23.01.2014p. 
На головну сторінку