Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №642 від 06.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Зі Стокгольму - до Рівного

Рівне стало другим містом України, яке побачило виставку дитячих коміксів про сталий розвиток. Експозиція повернулась зі Швеції. Її автори - українські учні, які у своїх коротких намальованих історіях зобразили дорослі проблеми та ситуації. Серед тем, які обрали школярі, - екологія, проблема раціонального використання ресурсів планети, відповідальний стиль життя. На виставці представлено понад 25 найкращих учнівських робіт із усієї України, які взяли участь в українсько-шведському проекті під назвою “Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів”. Першими дитячі роботи побачили мешканці Швеції, де вони презентувались у грудні в публічній бібліотеці Стокгольму.

Суд зупинив дію незаконного рішення міської ради

Прокуратурою м. Рівне до окружного адміністративного суду заявлено позов про визнання протиправним та скасування рішення Рівненської міської ради від 31.01.2014 року, яким передбачено утворення нелегітимного представницького органу.

Встановлено, що вказане рішення прийнято з порушенням вимог низки статей Конституції України та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Як повідомили в прес-службі прокуратури м. Рівне, у порядку забезпечення позовних вимог судом задоволено клопотання прокурора та зупинено дію незаконного рішення міської ради.

Врятували легковий автомобіль із палаючого гаража

4 лютого за номером 101 надійшло повідомлення, що в обласному центрі по вулиці Київській виникло загоряння у приватному гаражі. Чергове відділення вогнеборців, прибувши на місце події, виявило, що з авто гаража йде густий чорний дим. А чоловік, який назвався власником приміщення, повідомив працівників ДСНС, що у гаражі знаходиться легковий автомобіль “Wartburg”, але через високу температуру він не може відкрити металеві ворота. За допомогою спецінструменту рятувальники за декілька хвилин впорались із завданням та приступили до ліквідації пожежі. Неушкоджене вогнем авто відразу відкотили на безпечну відстань. Площа загоряння виявилась невеликою, горіли тільки дрова, які були довкола змайстрованої власноруч пічки. За п’ять хвилин загоряння було локалізоване та не допущено розповсюдження вогню на всю площу приміщення.

Після 22:00 спиртне, можливо, не продаватимуть

Минулої п’ятниці під час засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради вкотре піднімалося питання продажу алкогольних напоїв у Рівному після 22:00 години. До слова, тема продажу спиртних напоїв вже неодноразово виносилася на порядок денний виконкому, проте жодного разу ніякого рішення з цього приводу прий­нято не було.

Як зазначив головуючий на засіданні міський голова Володимир Хомко, особисто він підтримує таку ініціативу, проте не впевнений, що її підтримають усі жителі міста. У зв’язку з цим він дав начальнику управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Ігорю Остапенку протокольне доручення до наступного засідання виконкому подати конкретні пропозиції щодо проекту рішення виконавчого комітету про заборону продажу алкогольних напоїв після 22:00.

Тому було вирішено підготувати проект рішення та винести його на громадське обговорення. Якщо рівняни підтримають ініціативу, то відповідну заборону на продаж спиртного в місті таки встановлять.

06.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2014p. 
На головну сторінку