Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №248 від 13.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

У Кузнецовську грали ветерани світового футболу

У Кузнецовську грали ветерани світового футболу

8-9 липня в місті-сателіті Рівненської атомної електростанції відбувся Перший міжнародний турнір з міні-футболу між командами РАЕС України і підприємств Корпорації “ТВЕЛ”. Спортивне свято організували на честь 10-річчя співпраці обох компаній - оператора українських атомних електростанцій НАЕК “Енергоатом” і ВАТ “ТВЕЛ”, постачальника ядерного палива для АЕС України. Справжньою родзинкою змагань стала товариська гра між ветеранами світового футболу ФК “Спартак” (Москва) та ФК “Динамо” (Київ).

З огляду на вік учасників поєдинку, про серйозний футбол говорити не доводилося. Але футболісти, які раніше грали за московський “Спартак” та київське “Динамо”, уособлюють собою епохи існування тих клубів. Того дня на поле вийшли у киян: Віктор Насташевський, Віталій Косовський, Юрій Калітвинцев, Володимир Безсонов і один із нинішніх тренерів збірної України на цьогорічному мундіалі Андрій Баль, у москвичів - Рінат Дасаєв, Вагіз Хідіятулін, Юрій Гаврилов, Ренат Атаулін. Незважаючи на солідний, як для спортсменів, вік, зустріч завжди принципових суперників наче омолодила футболістів, повернула їх років на двадцять тому.

З перших хвилин у рахунку повели динамівці Києва. Досвідчені гравці продемонстрували технічний і відкритий футбол, точні передачі та створили багато гольових моментів. Після першого тайму рахунок був 2:1 на користь “Динамо”. У другій половині гри кияни продовжували володіти ініціативою, але очевидно, зарано повіривши в перемогу, дещо розслабилися. Цим одразу скористалися “спартаківці”, і в останні хвилини зрівняли рахунок. Остаточний рахунок - 2:2, перемогла дружба.

Після закінчення зустрічі ветерани обох команд роздавали автографи, розмовляли та фотографувалися зі своїми фанами. Хочеться сказати, що таких було чи не половина населення міста. Загалом, всі були у захваті. Потрібно було бачити, з яким задоволенням колишні непримиренні суперники на полі спілкувалися один із одним після матчу. Вони зіграли два тайми по 30 хвилин кожен.

- Наші матчі ніколи не були договірними, - зауважив на передматчевій конференції капітан москвичів Вагіз Хідіятулін. Після гри він же додав, що нічийний результат зустрічі - це випадковість. Поєдинок ветеранів - гарне свято для футбольних уболівальників.

13.07.2006Андрій ЛОЗЯН



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2006p. 
На головну сторінку