Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Діяльність облради буде відкритою та доступною для людей

Діяльність облради буде відкритою та доступною для людей

Про це публічно пообіцяв новообраний голова обласної ради Михайло Кириллов. Таку заяву він зробив під час зустрічі з активістами громадянської мережі “Опора”. Учасники цієї громадської мережі звернули увагу голови на те, що не завжди можна оперативно отримати інформацію про діяльність ради.

Роман Мартин, член координаційної ради громадянської мережі “Опора” наголосив, що в Україні органи державної влади обмежують права громадян на доступ до інформації. Стосовно Рівненської обласної ради, то, за його словами, йому довелося зіштовхнутися з двома ключовими проблемами: перша ­ це неможливість отримати відповідь на інформаційний запит протягом 5 днів, як цього вимагає закон (або протягом 20 днів, якщо запит потребує довшого опрацювання). Однак відповідь надавалася тільки після того, як її погодить керівник апарату.

­ Ми розуміємо, що це абсолютно беззаконно, оскаржували такі дії в прокуратурі, але, на жаль, прокуратура в більшості випадків ставала на сторону влади, ­ підкреслив Роман МАРТИН.

Друга важлива проблема ­ це відсутність ініціативи з боку обласної ради у висвітленні публічної інформації. Зокрема, за його словами, на офіційному сайті обласної ради немає достатньої інформації для того, щоб громадськість могла здійснювати належний контроль за діяльністю обласної ради.

Присутня на зустрічі Ірина Бовсунюк, начальник відділу інформаційно­аналітичної роботи і контролю виконавчого апарату обласної ради, відповіла, що інформація про роботу обласної ради завжди оприлюднювалася згідно норм чинного законодавства і на сайті є більшість необхідних відомостей. Потрібно тільки пошукати.

Михайло Кириллов також запевнив, що зараз його головне завдання ­ зробити діяльність обласної ради абсолютно прозорою:

­ Ми прагнемо організувати усе таким чином, щоб звичайні мешканці Рівненщини мали доступ до усієї потрібної інформації. Я не приховуватиму жодної інформації, й усі дані, які будуть потрібні будь­кому, завжди нададуть, ­ пообіцяв Михайло КИРИЛЛОВ.

Для того, щоб поліпшити доступ громадян до інформації, громадянська мережа “Опора”, разом із усіма бажаючими, готує пропозиції, щодо покращання роботи сайту облради. І в подальшому обіцяє контролювати дотримання права громадськості на отримання необхідних даних.

13.02.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку