Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №646 від 06.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Призначення

“Свобода” - рулить

“Свобода” - рулить

Одразу два призначення в області, які відбулися майже одночасно, були від партії “Свобода”. Спочатку Сергій Рибачок провів свою першу прес­конференцію на посаді голови РОДА. А наступного дня зі скандалом відбулося знайомство з новим начальником УМВСУ в Рівненській області, свободівцем В’ячеславом Чайкою.

Але про все за порядком. Представляти голову РОДА до Рівного приїхав сам віце­прем’єр Олександр Сич. За його словами, зараз на всеукраїнському рівні активно відбувається процес децентралізації влади. Тому на місцях згодом буде ліквідована структура районних та державних адміністрацій. Віце­прем’єр також наголосив, що наразі найголовнішим завданням нового керівника області є налагодження співпраці усіх гілок влади.

Новоспечений обласний голова уже найближчим часом планує провести низку зустрічей з керівництвом обласної ради та головами фракцій, а також взяти участь у роботі сесії обласної ради.

А ось, представлення начальника УМВС України в Рівненській області В’ячеслава Чайки відбувалося в приміщенні УМВС, що на вул. Хвильового, 2, куди прийшли його однопартійці зі "Свободи", представники Майдану, Автомайдану, громадські активісти та представники Правого сектору. З самого початку плідної розмови не вийшло. Активісти почали обурюватися, чому керівника міліції, як і голову Рівненської ОДА призначили без погодження з Майданом і вимагали від новопризначеного начальника написати рапорт на звільнення. А вже тоді В’ячеславу Чайці пропонувалося вийти на віче до людей і розповісти про себе, одночасно давши відповіді на запитання “Народного віче”. І якщо Майдан дасть згоду, тоді зі спокійною совістю можна буде повернутися до виконання своїх обов’язків, тобто ­ начальника обласної міліції.

За однопартійця вступився депутат облради Олексій Бучинський, пояснивши про терміновість кадрового призначення.

В’ячеслав Чайка дав згоду прийти на віче. Однак заяву (взагалі­то рапорт), а якраз цього вимагали агресивно налаштовані представники правого сектору, на звільнення не написав, пообіцявши подати її тільки в тому разі, якщо Майдан його не сприйме.

Після цього в Головному управлінні УМВС в Рівненській області, В’ячеслав Чайка виступив з заявою перед журналістами, запевнивши, що готовий на діалог з народом. І в разі висловлення недовіри, піде у відставку.

Згодом, новопризначені голова Рівненської облдержадмінстрації Сергій Рибачок та начальник УМВС Рівненської області В’ячеслав Чайка таки прийшли на Народне Віче, але виступити перед народом...

Сергій Рибачок народився 15 листопада 1977 року на Хмельниччині у м. Полонне. У Період із 1999 до 2005 року навчався в Національному університеті “Острозька академія”, закінчив докторську програму із політичних наук в Академії гуманітарних наук ім.. Олександра Гейштора (Akademia Humanistyczna im. Aleksandra Gieysztora) в Республіці Польща. З 2005 року ­ викладач факультету політико­інформаційного менеджменту у Національному університеті “Оснорозька академія”. З 2010 року ­ депутат Острозької міської ради, голова фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. З 2013 року ­ помічник­консультант народного депутата України від ВО “Свобода” Олега Осуховського. Одружений, разом із дружиною виховує доньку Софію.

В’ячеславу Чайці 52 роки. Полковник у 2005 році, після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах, був призначений першим заступником начальника УМВСУ в Рівненській області. Коли взимку 2005 року вирішувалось питання про призначення нового керівника обласної міліції Рівненщини, тодішній голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній хотів бачити на цій посаді саме В’ячеслава Чайку. Але після переговорів із Юрієм Луценком з’явився компроміс: Григорій Зарічнюк, кандидатуру якого запропонував міністр, став начальником обласного управління внутрішніх справ, а В’ячеслав Чайка ­ його першим заступником. Офіційно на даний час В’ячеслав Чайка вже пенсіонер, живе у місті Дубно Рівненської області. На виборах до Верховної Ради цей свободівець був включений до партійного списку під №181.

06.03.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 06.03.2014p. 
На головну сторінку