Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Законотворення

Валентин Королюк - за скасування “утилізаційного збору”

Народний депутат України Валентин Королюк звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією розглянути можливість скасування так званого “утилізаційного збору”. Приводом до цього стало відповідне звернення Дубенської міської ради та Спілки автомобілістів міста Дубно.

На думку депутата, ставки екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів є несправедливими, адже вони не враховують фактичні витрати за утилізацію авто. Скажімо, якщо проаналізувати європейський досвід, то у більшості європейських країн утилізаційний збір взагалі не стягується, а якщо він і є, то символічний (орієнтовно в межах 100 євро). Валентин Королюк вважає, що “утилізаційний збір” запроваджений лише з метою створення чергових бар’єрів для ввезення в Україну імпортних авто.

­ Автомобілі в Україні і так є найдорожчими в Європі, ­ зазначає народний депутат. ­ Розмитнення авто дуже дороге, що робить його недоступним для більшості населення. Мотивація, що таким чином ми підтримуємо вітчизняного товаровиробника, не витримує критики. Адже за ті роки, в які діяли “драконівські” обмеження щодо ввозу імпортних авто, вітчизняні виробники не працювали над конкурентноздатністю свого товару, а відверто зловживали монопольним становищем на ринку.

З огляду на це Валентин Королюк у своєму зверненні до Кабміну також висловив переконання, що податки при розмитненні авто потрібно суттєво зменшити.

13.03.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку