Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народне віче

Рівняни вимагають від влади конкретики

Рівняни вимагають від влади конкретики

Народне Віче, проведене в неділю на майдані Незалежності Рівного, суттєво відрізнялося від поперед­ніх подібних зібрань. Основна відмінність полягала в тому, що люди прийшли не лише послухати, що їм скажуть, а активно намагалися висловити свою думку. Думки ці були не зовсім, скажемо так, приємними для влади.

Промовистий штрих ­ голова Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Рибачок після виступу залишив сцену Віче. Хоча після його виступу було чимало сказано саме на його адресу. Зокрема, вимагалося проведення прозорих кад­рових призначень, аналізу діяльності посадовців попереднього режиму і оперативного оприлюднення фактів зловживань. Учасники віче закликали центральну та обласну владу утриматися від практики проведення кадрових призначень без погодження з громадою, негайно притягнути до відповідальності осіб, причетних до виконання злочинних наказів.

З­поміж вимог також містилися питання цілком господарського плану, реалізація яких дозволить збагатити обласну скарбницю. Так, йшлося про необхідність оприлюднення переліку об’єктів рухомого та нерухомого майна територіальної громади Рівненської області, розмірів орендних ставок та списку майна, що було комусь (і кому) передане. Простіше кажучи ­ роздерибанене. Вимога була підтримана усіма учасниками Віче. На жаль, не було почуто відповіді від тих, кому вона була адресована і кому її слід виконувати.

13.03.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку