Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гарна новина

У Дубні суд збудували!

У Дубні суд збудували!

Судді працюватимуть у ошатному приміщенні, відремонтованому фірмою »ІЗОЛ»

Днями у м. Дубно відбулося урочисте відкриття оновленого будинку міськрайонного суду. Тендер на ремонт та реконструкцію приміщень, що належали сумнозвісному банку “Україна” і були передані на баланс державної судової адміністрації та її територіальних підрозділів, виграла відома рівненська фірма “ІЗОЛ”.

Завдяки наполегливій праці будівельників фірми, дубенські судді отримали зручне приміщення, що відповідає основним вимогам здійснення судочинства. Тут є необхідна кількість залів судових засідань, кабінети, у яких створені умови для роботи суддів, помічників, секретарів, апарату в цілому.

Дубенський міськрайонний суд починає роботу на новому місці у статусі “модельного”. Як пояснив голова Державної судової адміністрації України Іван БАЛАКЛИЦЬКИЙ, “модельний суд - це зразок, ідеал для роботи судової системи”. Він, до речі, разом із головою Рівненської облради Олександром Данильчуком та в.о. першого заступника голови Рівненської ОДА Анатолієм Жуковським перерізав стрічку перед дверима нового приміщення.

Пан Балаклицький оголосив, що “апартаменти європейського зразка, які вже мають Костопіль та Дубно, незабаром будуть ще у дев’яти судів Рівненщини”. Зокрема, планується відкрити нові приміщення судів у Рівному і Острозі. А щоб підготувати їх належним чином до новосілля, готові докласти зусиль працівники “ІЗОЛу”, запевнила директор фірми “ІЗОЛ” Світлана ШЕВЧЕНКО, вручаючи символічний ключ голові Дубенського міськрайонного суду Анатолію Стадійчуку.

Для високих гостей і журналістів провели екскурсію коридорами і кімнатами оновленого суду.

Головне приміщення першого поверху - зала засідань для слухання кримінальних справ. Про її призначення красномовно нагадують металеві грати, що відділяють лаву підсудних від крісел для законослухняних. Крім того, на першому поверсі розташувалися кабінети, які потрібні громадянам насамперед: кімнати для оформлення заяв і ознайомлення зі справами.

Кабінети суддів та судового апарату знаходяться на другому поверсі, куди вхід відвідувачам суду заборонений: одна з основних вимог до модельного суду - обмежити чи навіть унеможливити доступ сторін до судді.

Третій поверх відведений для слухання цивільних справ. Тут знайшлося місце і сучасній канцелярії, і кабінетам керівників суду.

Справді, судді та працівники апарату отримали гарну споруду, відремонтовану із застосуванням новітніх будівельних технологій. Підлога, відповідно до призначення приміщення, викладена керамічною плиткою або природним каменем, ламінованою плитою, лінолеумом. Стіни - гладкі або оздоблені із застосуванням техніки “рідких шпалер”, стелі прикрашені ліпними візерунками, гіпсовими “медальйонами”. Двері, вікна і навіть найменші дрібнички обладнання – все зроблено дуже професійно, охайно, зі смаком. На кожному робочому столі – комп’ютер. Адже у модельному суді прогресивні інформаційні технології повинні органічно увійти у процес здійснення судочинства.

Вітаючи присутніх із приємною подією, начальник територіального управління ДСА в Рівненській області Світлана АРІСТОВА побажала, щоб у нових стінах правосуддя чинилося відповідно до букви і духу Закону. А ще - зростання довіри населення до суддів. Адже рішення, які оголошуються у цих стінах, змінюють життя і долі громадян.

Валентина ЗАХАРОВА

20.07.2006



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку