Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №648 від 20.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засідання федерації профспілок

Профспілки повинні бути незалежними!

Профспілки повинні бути незалежними!

Відбулося засідання федерації профспілок області, на якому планували підписати меморандум про співпрацю між профспілками, роботодавцями та органами влади. Цей документ повинен був сприяти соціальному діалогу та затвердити трудове законодавство в області. Проте меморандум так і не підписали. Голови РОДА та обласної ради попросили час на доопрацювання документа.

Окрім того, голова обласної ради Михайло Кириллов, виступаючи перед присутніми, запитав про незалежні та впливові профспілки на Рівненщині, чим неабияк здивував учасників заходу, почувши у відповідь несміливе “є”.

На що голова облради слушно зауважив, що незалежність та автономність профспілкових організацій повинна обов’язково бути, адже під час революції неодноразово оголошували страйки, і результат їх відомий всім. “Мене особисто таке життя не влаштовувало. Зараз все залежить від нас, особливо ­ наше майбутнє. Тому хочу зробити все, щоб трудові колективи та профспілкові організації були справді незалежними від того, хто буде при владі. Профспілки повинні бути автономними і дбати про своїх працівників”, ­ завершив Михайло КИРИЛЛОВ.

Після виступу голови облради керівники профспілок зійшлися на думці, що за їхньої пам’яті вперше керівництво області заговорило про незалежність профспілок.

20.03.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 20.03.2014p. 
На головну сторінку