Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злодії на колесах

»Прокололися» на відеокамері

Майже рік тривав злочинний вояж двох мешканців села Олександрії Рівненського району. На сьогодні працівники міліції довели тридцять дві скоєні ними крадіжки, деякі з яких, за обсягами вкраденого, сягають 35 тисяч гривень. Загальна сума збитків, які зазнали жителі сіл Обарова, Білої Криниці, Городища та Малого Шпанова, становить близько 100 тисяч гривень. Перевірка триває.

30-річний та 37-річний чоловіки, один із яких уже був судимий за незаконне заволодіння транспортними засобами, працювали в злагодженому тандемі. Маневри грабіжників дозволяли підійти правоохоронцям на пів-кроку. Однак, у останній момент злодіям вдавалося зникнути. А вже через декілька днів чергова частина Рівненського райвідділу міліції реєструвала наступну крадіжку.

Зі слів слідчого Рівненського райвідділу міліції старшого лейтенанта Юрія Гузика, крадії своїм злочинним промислом займалися у темну пору доби. Зламуючи двері або вікно, пробира лися до середини. Брали все: гроші, коштовності, відеоапаратуру, будівельні матеріали, м`які меблі, електроінструменти, одяг, посуд; знімали радіатори, котли, двері, світильники тощо. Після затримання з місця проживання одного з підозрюваних міліціонери вивезли декілька вантажівок награбованого. Пересуваючись на автомобілях “ЗАЗ”, “Фольксваген” та мотоциклі “Ява”, злодії під покровом ночі сміливо вантажили в транспортні засоби награбовані речі.

Зараз вирішується доля ще й чотирьох скупників краденого приватного майна, які скуповували у злодіїв за безцінь недешеві речі. Повідомити про це міліцію не поспішали. Останній випадок, що стався в селі Городку Рівненського району, поставив крапку у злочинній діяльності злодюг. Чоловіки з оселі поцупили 15 тисяч гривень, золото, пальта, фотоапаратуру, відеокамеру. Остання й допомогла довести їх причетність до декількох десятків крадіжок. Підозрюваний вирішив не збувати дорогу річ, він заховав її у печі, аби самому згодом користуватися. Отож, за номером встановили власника, будинок якого місяць тому обікрали. Злочинці зізналися у 32-ох крадіжках приватного майна.

20.07.2006Олена КУЗЬМЕНКО, інспектор ЦЗГ УМВС



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку