Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №650 від 03.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конкурс

Найкращих “Книгоманів” визначили

Найкращих “Книгоманів” визначили

27 березня в приміщенні Рівненської обласної бібліотеки для дітей пройшов “Літературний ринг книгоманів”, у рамках якого відбувся 3­ій обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Найкращий читач України ­ 2014”. Переможці ­ отримали можливість поїхати до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль “Книгоманія”, де зустрінуться з дитячими письменниками та отримають нові книжки українських видавців.

Участь у заході взяли школярі 6­8 класів, переможці районних та міських турів.

­ Цього року в Рівненській області конкурс відзначає своє десятиріччя, ­ розповідає директор біб­ліотеки Лариса ЛІСОВА. ­ На жаль, цей захід не вдалося провести в 2012 році. Ми залучаємо дітей до читання кращої сучасної та класичної дитячої літератури, виховуємо в них навички самостійної роботи з книгою.

На першому етапі на розгляд журі діти представили читацький щоденник. Далі вони набирали бали в тестових завданнях та відповідали на запитання журі. Ті, хто набрав найбільшу кількість балів, потрапили до фіналу, де розповідали присутнім про улюблену книгу ­ робили її презентацію.

Переможцями цього року стали 6­класниця з Березнівського району Марія Бурич, 7­класниця з Костополя Валерія Колодежна та дубненчанин, учень 8­го класу Олександр Лахманюк. Вони і поїдуть на львівський дитячий фестиваль “Книгоманія”.

Учасниця конкурсу, учениця 6 класу Радивилівського НВК Олена САВИЦЬКА:

­ У конкурсі беру участь вперше. Мій улюблений предмет ­ зарубіжна література, з якої маю 12 балів. На презентацію підготувала книгу письменниці Ізабель Абеді “Аплодисменти для Лоли”. Книга розповідає про дівчинку, якій, як і мені, 11 років. За сюжетом, Лола діє як всесвітньо відомий секретний агент, рятуючи світ щоночі. Книга дуже цікава, написана в стилі “фентезі”. У шкільній програмі такого жанру немає, тому мені було дуже цікаво. На презентацію підготувала малюнок, на якому зображена головна героїня книги ­ Лола. Окрім того, читаю і інших письменників, які пишуть у стилі “фентезі”. Серед улюблених ­ росіянка Лідія Чарська та українка Ілона Волинська.

03.04.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2014p. 
На головну сторінку