Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №654 від 30.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безпека

Костопільщина - “рекордсмен” зі створення МПК

Костопільщина - “рекордсмен” зі створення МПК

Як свідчить статистика, майже дев’яносто відсотків усіх пожеж, які виникають на території Рівненської області, мають місце саме в сільській місцевості. Особливої гостроти проблема пожежної безпеки набуває у віддалених населених пунктах. Потрібно чимало часу, щоб пожежні автомобілі добралися туди від найближчого пожежно-рятувального підрозділу, який зазвичай знаходиться у районному центрі. За таких умов надзвичайно важливим є створення місцевих пожежних команд.

Всього в Рівненській області функціонують 50 місцевих пожежних команд в 16 районах. У їхньому розпорядженні перебуває 61 одиниця пожежної і пристосованої техніки, чергує 214 вогнеборців.

А ось “рекордсменом” зі створення МПК на Рівненщині є Костопільщина, їх тут діє аж тринадцять. І хоча в прос­тонароді це число рахується не надто щасливим, проте для протипожежного захисту костопільчан кращого позитиву не знайти, а для професійних вогнеборців - кращих помічників.

Так, з початку 2014 року із загальної кількості виникнення пожеж в районі зусиллями сільських вогнеборців було ліквідовано більше 80 відсотків пожеж та врятовано майна на сотні тисяч гривень.

Значну допомогу в плані покращання теоретичних знань і практичних навичок колективу МПК постійно надає місцевий підрозділ Державної служби з НС. Пожежні МПК разом із досвідченими колегами-рятувальниками спільно вчаться азам пожежно-рятувальної справи та вдосконалюють набуті знання. Окрім того, керівництво Держслужби з НС як Костопільщини, так і Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, всіляко допомагають сільським вогнеборцям у забезпеченні їх бойовим одягом, необхідним пожежним реманентом, ремонтом пожежної техніки тощо.

Рятувальники Рівненщини сподіваються, що на прикладі функціонування сільських пожежних команд в Костопільському районі, сільські голови всіх населених пунктів нашого краю вирішать піти цим же шляхом. Адже такі вчинки доводять, що безпека мешканців села стоїть на першому місці.

30.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2014p. 
На головну сторінку