Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №655 від 08.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

“Путін і Кремль не пробачили 
нам нашої Революції Гідності”

“Путін і Кремль не пробачили нам нашої Революції Гідності”

Лідер партії “Батьківщина” Юлія ТИМОШЕНКО відвідала Рівненщину

Через загострення суспільно-політичної ситуації, спровоковане сепаратистськими заколотами за відвертої підтримки Росії на Сході України, в програму візиту Юлії Ти­мошенко в нашу область були внесені зміни. Так, 30 квітня вона не змогла зустрітися з мешканцями Сарн і Костополя, але відвідала військовий полігон у Любомирці, провела прес-конференцію в Рівному та виступила перед рівнянами на Майдані Незалежності.

Під час зустрічі з резервістами на полігоні, де проходять підготовку близько п’яти тисяч українців, мобілізованих через військкомати Волинської, Рівненської та Закарпатської областей, лідер партії “Батьківщина” Юлія Ти­мошенко заявила про початок спеціального набору громадян для формування добровільних бригад територіальної оборони для участі у розв’язанні конфліктної ситуації на Сході країни.

- Ми розраховуємо, що в найближчий час будуть сформовані спеціальні групи, які матимуть всі можливості, а найголовніше - патріотизм, мужність робити ті кроки, які потрібні, щоб локально розблокувати ті приміщення, які зайняті диверсійними групами, - сказала Юлія Володимирівна, наголосивши, що діяльність бригад територіальної оборони обов’язково координуватиметься з Міністерством оборони України.

Юлія Тимошенко також вважає, що українська армія зараз доведена до стану повної недієздатності. Причиною цього, на думку політика, є те, що попередні чотири роки Міністерство оборони і СБУ очолювали люди, які були на прямій службі в ФСБ, а сам Янукович був маріонеткою Кремля.

Зустріч із журналістами відбулася в конференц-залі готелю “Мир”. Подякувавши рівнянам за підтримку її в той час, коли вона була у в’язниці, Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що в Україні зараз надзвичайно складна ситуація: “Путін і Кремль не пробачили нам нашої Революції Гідності. Не пробачили нам перший раз можливості визначатися з міжнародною стратегією так, як ми хочемо, не пробачили нашого прагнення бути частиною європейської родини”.

Юлія Тимошенко вважає за необхідне проведення дострокових парламентських виборів та формування за їх результатами нового складу Верховної Ради України. Лідер партії “Батьківщина” також підтримує пропозицію щодо зменшення кількості депутатів Верхов­ної Ради до 300, тому що, насправді, їх не треба так багато. “Бюджету дорого коштують їх бізнес-інтереси, - зазначила Тимошенко. - Я взагалі за те, щоб всіма можливими засобами розірвати цей корупційний зв’язок, і використання ними державних ресурсів”.

Юлія Тимошенко вважає, що перший указ новообраного керівника української держави повинен стосуватися присвоєння звання Героя України усім громадянам, які загинули під час масових акцій протесту проти авторитарного режиму та ставали на захист української державності.

Під час зустрічі з громадою Рівного на майдані Незалежності Юлія Ти­мошенко розповіла про власне бачення становища України, а також про його причини. Зокрема, вона зазначила, що Путін є незацікавленим, щоб поряд із Росією постала могутня європейська Україна. За її словами, керівництво Російської Федерації має на меті змінити звичний світовий порядок. “Подивіться, що робить Путін, подивіться, що робить Кремль - вони втратили розум. Чому? Тому що в Україні сьогодні б’ється пульс світу. І коли Путін нападає на Україну, він нападає не лише на Україну - він на весь світ нападає, на цінності демократії. Він сьогодні хоче поміняти звичний нам світовий порядок на агресію, на переділ територій, він хоче започаткувати своє лідерство у світі”, - зазначила Юлія Тимошенко.

Стосовно політичної ситуації в державі лідер партії “Батьківщина” відзначила, що олігархічні клани вийшли з-під контролю Кучми, Ющенка, Януковича і зараз намагаються розділити між собою владу. Вона пообіцяла, що розпочне з олігархами боротьбу, як це й робила раніше, оскільки знає їх поіменно.

Майбутнє України, вважає Юлія Тимошенко, залежить від вибору українців 25 травня: “Якщо ми оберемо ще раз корумповані клани і сім’ї, які сьогодні одягли “демократичні маски”, то змін не відбудеться”. Також вона зазначила, що перші кроки буде робити тяжко, але ці зміни повинні відбутися.

Виступаючи в ефірі Рівненської ОДТРК, лідер партії “Батьківщина” підтримала обмеження повноважень Президента України, тому що не може одна людина мати в руках абсолютну владу. Президент, на її думку, має бути сильним не за обсягом владних повноважень, а за розумінням шляху побудови міцної демократичної держави - “стратегічним баченням, як Україні ставати на ноги, як повертати цілісність кордонів, як повертати людям віру в справедливість”.

08.05.2014Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2014p. 
На головну сторінку