Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №655 від 08.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ювілей

Дружба довжиною у 35 років

Дружба довжиною у 35 років

Скільки може тривати справжня дружба і чи є поняття круглої дати цього явища? Учасники “Народного художнього колективу” ансамблю народного танцю “Дружба” рівненського Палацу дітей та молоді 1 травня в рамках Благодійного Марафону відсвяткували ювілей колективу - 35 років. На сцену вийшли учасники ансамблю усіх вікових груп та під гучні аплодисменти представили глядачу 30 танцювальних номерів. Танцювальний колектив - володар Гран-прі, переможець та лауреат багатьох танцювальних конкурсів. Зараз в ансамблі займається танцями близько 250-ти дітей віком від 6 до 20 років.

Про особливості творчої діяльності ансамблю кореспонденту газети “Рівне Ракурс” розповіла художній керівник “Дружби”, відмінник освіти України - Наталія Дзюбенко.

- Художнім керівником ансамблю працюю вже 12 років. Це вже 11-й звітний концерт, який довелося готувати. За період роботи в “Дружбі” відбулося вже три ювілеї ансамблю. Успішне існування нашого колективу відбувається завдяки багаторічній кропіткій співпраці дітей, батьків та викладачів ПДМу. Перший офіційний концерт “Дружби” відбувся ще в далекому 1979 році. Тоді самі діти й придумали таку влучну назву ансамблю.

Поява ансамблю “Дружба” на той час відбулася завдяки злиттю трьох танцювальних колективів. Нині в нас є п’ять складів підготовки дітей, серед яких є молодший, середній та старший за віком.

Народні танці, на відміну від інших танцювальних напрямків, виховують у дітей дух патріотизму, адже танцювальна програма в нас базується на національних традиціях українського народу. Скрізь, де ми виступаємо, особливо закордоном, присутній український національний прапор. Успіхи ансамблю пов’язані з кропіткою роботою педагогів та їхньою методикою. Велика доля успіху залежить від балетмейстерів-постановників танців, серед яких: Олексій Левашов, Наталія Віюк, Юлія Полякова та я.

На звітному концерті ансамбль показав глядачу кращі хореографічні постановки за останні 5 років, це саме ті танці, з якими ми виступали та перемагали на багатьох танцювальних конкурсах. Зараз у концертній програмі таких номерів - 37.

Ансамбль багато подорожує, виступає на конкурсах в Україні та за її межами, адже такі виступи та особливо перемоги на них і складають рейтинг та визнання колективу. Серед останніх гучних перемог - 3-є місце на фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Героя України Мирослава Вантуха в жовтні минулого року. Нещодавно “Дружба” стала півфіналістом танцювального конкурсу імені Павла Вірського, фінал якого відбудеться в Києві. Ці два конкурси найпрестижніші та визначають рейтинг нашого ансамблю. Перемога в престижних конкурсах дає нам сили та натхнення, що дуже важливо як для вихованців, так і для викладачів.

08.05.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2014p. 
На головну сторінку