Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вшанування

9 травня в Рівному: вперше - спільний молебень та відсутність вітань від обласної влади

9 травня в Рівному: вперше - спільний молебень та відсутність вітань від обласної влади

Цьогорічне відзначення Дня Перемоги в Рівному відрізняється від попередніх кількома моментами. Передусім, як відомо, напередодні з’явилася інформація, що в кількох містах України можливі провокації. У більшості городян виникали побоювання стосовно того, чи не трапиться чогось подібного в Рівному. На щастя, все обійшлося без ексцесів.

А стосовно масовості, то Пам’ятне Віче з нагоди відзначення Дня Перемоги в Другій світовій війні, яке відбулося на військовому меморіалі кладовища “Дубенське”, побило всі рекорди. Такої кількості людей, як цього року, тут ще не було ніколи – кажуть рівняни, які живуть поблизу меморіалу.

На початку зібрання відбувся молебень. Його вперше за всю історію міста одночасно провели представники усіх релігійних конфесій, зареєстрованих в Рівному.

Перед присутніми виступили міський голова Рівного Володимир Хомко, командувач оперативного командування “Північ” Ігор Колесник, представники ветеранських організацій. Не прозвучало виступів представників обласної влади. Місцеві жителі кажуть, що такого під час відзначення Дня Перемоги не було впродовж усіх років Незалежності.

Учасники Віче поклали вінки та квіти до могил загиблих. Особливо багато їх було біля підніжжя пам’ятника Герою Радянського Союзу Миколі Кузнєцову. Аби виконати цю місію, біля пам’ятника зібралася дов­га черга ветеранів та молодих рівнян. Закінчилися урочистості військовим проходженням.

15.05.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку