Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Юні залізничники

Сезон на дитячій залізниці відкрито

Сезон на дитячій залізниці відкрито

11 травня у Рівному відбулося заплановане відкриття сезону на Рівненській дитячій залізниці. З нагоди відкриття сезону на станції “Партизанська” об 11-ій годині провели святкову лінійку. В урочистостях взяли участь міський голова Володимир Хомко, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень Іван Грудник, голова територіального комітету Рівненської дирекції залізничних перевезень Анатолій Протащук, начальник Рівненської дитячої залізниці Наталія Сєркова, ветеран залізниці Ярослав Коник та громадськість міста.

Під час урочистої лінійки було вручено нагороди відмінникам навчання та кращим випускникам вручено свідоцт­ва про позашкільну освіту на Рівненській дитячій залізниці.

- Сьогодні учні першого року нав­чання були допущені до виробничої практики та посвячені в юні залізничники, - зазначила начальник Рівненської дитячої залізниці Наталія Сєркова.

Після завершення урочистостей зі станції “Партизанська” відправився у першу в цьому році подорож дитячий потяг.

Рівненська дитяча залізниця - вузькоколійна залізниця у м. Рівне, заклад позашкільної освіти, в якому діти знайомляться з залізничними спеціальностями. Дорога розташована в центрі міста, на березі річки Устя. Шлях тупиковий, з двома станціями - Партизанська та Озерна (раніше Піонерська). Дорога працює з початку травня до кінця серпня, по суботах, неділях, а також у святкові дні. Побудована в 1948-49 роках під час повоєнної хвилі будівництва дитячих залізниць в Україні. Урочисте відкриття відбулося 9 травня 1949 року. В даний час на дорозі працюють тепловоз ТУ2 -137 і 2 вагона Pafawag, а також 2 вантажні платформи. До відкриття в 1949 році перегін дитячої залізниці обладнали електрожезловою системою, облаштували міжстанційний, стрілочний зв’язок і дикторське мовлення на станціях. У 1970 році пристрої СЦБ і зв’язку модернізовані - встановлено релейне напівавтоматичне блокування, міжстанційний, диспетчерський, стрілочний телефонний зв’язок, локомотивний радіозв’язок, обидві станції радіофіковані.

15.05.2014Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку