Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дослідження

Тенденції та проблеми народжуваності

Нещодавно відбувся круглий стіл, в ході якого медики та працівники сфери соціального захисту обговорили основні тенденції та проблеми, які стосуються народ­жуваності дітей та створення сім’ї.

- Рівненська область – лідер за основними показниками репродуктивного здоров’я (народжуваність, природний приріст), – відмітила головний лікар обласного перинатального центру Вікторія ЄНІКЕЄВА. - Усі показники, які стосуються демографічної складової в Рівненській області, – позитивні. Також спостерігається зниження захворюваності новонароджених. Тут значну роль відіграло відкриття в області сучасного закладу – обласного перинатального центру, який дозволив покращити умови госпіталізації, в тому числі жителів сільської місцевості, пацієнток з передчасною загрозою пологів. Що в свою чергу дозволило досягнути найбільшого відсотка виживання недоношених дітей, у першу чергу з критично-низькою масою тіла. Окрім того, при перинатальному центрі працює обласний центр планування сім’ї, який надає консультативну, діагностичну і лікувальну допомогу, починаючи з дитячого, підліткового віку, жінкам фертильного віку і всім, хто звертається. Наше головне завдання спільно з іншими спеціалістами, які працюють у цій галузі, - покращити основ­ні показники, які стосуються здоров’я дітей і матерів.

Далі мова на круглому столі велася про переривання вагітності.

- Рівненська область - одна з тих, - продовжує обговорення заслужений лікар України, кандидат медичних наук, заступник головного лікаря ОКЛДЦ ім.В.Поліщука, лікар-гінеколог Роман ШУСТИК, - в якій найнижчі показники абортів. Однак є проблема безпліддя. Згідно даних досліджень, кожна десята пара, яка вступає в шлюб, рано чи пізно може мати з цим проб­леми.

І завершили обговорення присутні, торкнувшись проб­лем захворювання на ВІЛ.

- У Рівненській області з ВІЛ інфекцією зареєстровано 2 тисячі 169 осіб, - повідомила головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена ГАНДЗЮК. - За перший квартал цього року з ВІЛ інфекцією зареєстровано більше ста осіб, якщо раніше протягом року реєстрували лише більше двохсот осіб. Причину такого зростання досліджуватимемо.

15.05.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка Піка



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку