Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

Натхненний ВечірК

Натхненний ВечірК

Хто сказав, що фестивалі мають проводитися при великому скупченні людей на центральних площах міст? Як відомо, молодь усіх поколінь більше полюбляє кулуарність, аніж масштабність заходів. 10 травня в приміщенні КУЕМ відбувся так званий мульти-фестиваль ВечірК №4 “Нат­хненник”. Цей захід почав проводитися в 2006 році та відсвяткував завершення 8-го сезону. На тематичному “Натхненнику” було представлено усе, що може надихнути на творчість - ток-шоу з засновником велоруху у нашому місті Олександром Старжинським, психологічний майстер-клас від Вiкторiї Вiадук, фотовиставку “Дотик” Діани Голуб, виступи драматичної студії “Романтик” із міста Дубно та концерт новоствореного рівненського гурту “Фронти Dorian”. Окрім того був проведений аукціон з хенд-мейдiвською продукцію - книгою з механiзмом “Чудеса техніки” та яскравим вечоркiвським кактусом у вазоні.

“ВечірК - це молодіжний проект, “тусівка” креативних та позитивних людей, орієнтований на молодь від 16 до 20-ти “з гаком” років, - розповіла організатор ВечірК Надія ДАНИЛИШИНА. - Раніше ми запрошували до виступів відомі музичні гурти, але в цьому році вирішили давати можливість грати музику молодим виконавцям, відкривати нові таланти. З осені ми почнемо новий сезон ВечірК.”

“Сама iдея гурту, народилась у сiчнi цього року, а репетицii почали з лютого, – розповідає вокаліст гурту “Фронти Dorian” Віталій Катеринчук. - Тексти та музика почали творитись ще минулої зими. Тому, можна сказати, що гурту вже півтора року. А ще півтора року тому я познайомився саме на ВечірціК з Вiкторiєю Вiадук, яка нині є моєю дружиною та автором текстів наших пісень. Вона практикує психотерапію та багато років пише вірші. Музиканти, яких в складі гурту четверо, хочуть нести світлу музику та змістовні тексти. Ми граємо легкий ліричний рок”.

“Моя фотовиставка називається “Дотик”, бо я хочу, аби ці фото доторкалися до душі глядача, надихали на щось, - розповідає автор виставки 17-річна Діана Голуб. - Через фото я хочу передати глядачу ті емоції, які відчувала сама під час створення сюжету. Працюю в жанрі “постановочного фото”, вигадую сюжети, запрошую брати участь у фотосесіях знайомих та друзів. Мешкаю в місті Дубно, де вже проводила персональну фотовиставку “Портрети, акварелі”, а ось в Рівному власні роботи представляю вперше. Можливо, в майбутньому в мене буде якась інша професія, але фотосправою хочу займатися й надалі, створювати фото-проекти, залучати до них творчих людей”.

15.05.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку