Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“МЕТРо” з’явилося… в Рівному

Хоча в Рівному немає метрополітену, це не завадило учасникам молодіжної платформи “Яскраво” провести літературний проект, нібито читання книжок у Метро. Оригінальний проект “Година в МЕТРо” був проведений ­         9 травня в стінах театральної студії “МЕТР”.

Хоча в Рівному немає метрополітену, це не завадило учасникам молодіжної платформи “Яскраво” провести літературний проект, нібито читання книжок у Метро. Оригінальний проект “Година в МЕТРо” був проведений ­ 9 травня в стінах театральної студії “МЕТР”.

Проект був стилізований під читання у метрополітені, адже побутує думка, що люди, які користуються київським метро, читають у ньому найбільше, в порівнянні з іншими метрополітенами в Європі. Подібні читання проводилися й раніше, але цього разу на заході вперше був присутній сам автор - рівненський письменник Макс Кідрук. Актори з аматорських театрів та автор читали уривки з роману “Твердиня”, написаного в 2013 році в жанрі пригодницький трилер. Це другий трилер та восьма художня книга українського письменника й мандрівника Макса Кідрука, в якій одного з головних героїв автор змалював із себе. Загалом Макс Кідрук побував у 31 країні, серед яких - Мексика, Еквадор, Перу, Чилі, Ангола, Нова Зеландія та інші. Перебуваючи в Намібії, Макс Кідрук зняв відеоролик “Азаров, ай-яй-яй!”, на якому африканське плем’я хімба розмовляє українською. Африканці чітко вимовляють фрази “Азаров, як тобі не соромно?”, “Коли ти вивчиш мову?”. Відео стало популярним в Інтернеті.

Щоб літературна подорож “Година в МЕТРо” була цікавішою організатори ввели в уявний маршрут “читання в метро” станції з відповідними назвами. На станції “Знайомство” присутні знайомилися один із одним та з літературним твором. На станції “Книжкова” відбувалося читання уривків із книги “Твердиня”. На наступній “Чайній” станції присутні мали змогу випити чаю поділитися враженнями та обговорити уривки з твору. На станції “Подарункова” відбулася вікторина на знання уривків презентованої книги Макса Кідрука “Твердиня”, яку отримав той, хто краще знав твір. На станції “Прощальна” літературна подорож закінчувалась.

- Проект існує три роки, ми читаємо різнопланові твори різноманітних авторів, які, на нашу думку, можуть бути цікаві читачу, але з певних причин невідомі широкому загалу, - прокоментувала керівник проекту Оксана ХОДОРЧУК.

15.05.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку