Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №250 від 27.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Суперновина

Спочатку естетичне задоволення,

Спочатку естетичне задоволення,

а потім - губернатор

Відтепер, йдучи на прийом до голови облдержадміністрації, можна буде поєднати корисне з приємним – власне поспілкуватися з Віктором Матчуком та відвідати фотовиставку, яка віднині постійно діятиме у приймальні губернатора.

Першовідкривачем мистецького обійстя поряд із адміністративними кабінетами став Сергій Бусленко – відомий рівненський фотомитець, який, знову ж таки, запропонував відвідувачам зануритися під воду. Правда, віртуально – це фотомитцю доводилося плавати в масці з трубкою, аби показати нам красу підводного царства.

Кожен фотограф знає, що будь-яка фотографія найкраще сприймається глядачем, якщо центральною її постаттю є людина. Тому пан Бусленко фотографував під водою не лише водорості та рибки – у морських глибинах перед камерою йому позували живі моделі.

Зйомки переважно проходили у водах Чорного моря. Зі слів автора, аби отримати один вдалий кадр, доводилося робити десяток дублів. Складність полягала в тому, що під водою словесний контакт із об’єктом зйомок відсутній. Про рухи під водою фотограф та модель домовляються на березі водойми. А там – як вийде.

Серед робіт художника є фотографія дна місцевого озера біля села Козин, що на Дубенщині. Це – унікальний знімок, бо фотограф вловив найвдаліший момент для фотографування – коли дно було чисте. Адже, не секрет, підводне царство моря набагато легше знімати, аніж річки чи озера, бо в останніх мутне дно.

Варто знати, що підводне фотографування стає дедалі моднішим. Однак, щоб ним зайнятися, потрібно фотоапарат ретельно запакувати у спеціальний бокс, аби камера не промокла у воді.

Якщо ви бажаєте на власні очі побачити підводне фотомистецтво рівненського професіонала, будь ласка, – двері відчинені для всіх. Виставка діятиме протягом місяця, а потім зміниться на іншу.

27.07.2006Руслана ГОРУК



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2006p. 
На головну сторінку