Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засторога

Рятувальники проводять заходи із запобігання пожеж у лісах та нещасних випадків на воді

Із настанням теплої погоди чимало громадян полюбляють проводити свій вільний час, відвідуючи лісові масиви чи відпочиваючи поблизу озер і річок. З метою запобігання виникнення пожеж у лісах та нещасних випадків на воді, співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області постійно проводять різнопланові профілактичні заходи.

Для забезпечення контролю за станом пожежної безпеки у лісах та екосистемах рятувальники спільно з правоохоронцями та представниками обласного управління лісового і мисливського господарства проводять рейдові профілактичні відпрацювання лісових масивів області. Учасники рейдових груп наочно переконуються, що всі в’їзди до лісу перекрито шлагбаумами, встановлено застережливі стенди, зроблено захисні мінералізовані смуги.

Під час патрулювання лісових масивів рейдові групи особливу увагу приділяють місцям, що розташовані неподалік річок та озер, адже саме там найчастіше розбиваються намети відпочиваючих. Громадянам рятувальники роз’яснюють правила поведінки у природних екосистемах та основні правила безпеки під час купання, вручають наочну агітацію. Особливо наголошується, що в’їзд до лісу автотранспорту та розведення багать в цей період категорично заборонено, окрім місць, які спеціально визначені обласним управлінням лісового та мисливського господарства та обладнані для відпочинку.

Разом із тим, учасники рейду, відвідуючи лісництва, перевіряють готовність пожежної техніки, яка в таку спекотну погоду перебуває у режимі цілодобового чергування.

Слід зазначити, що із настанням спеки відповідні рейди працівниками Держслужби з НС області проводяться в кожному районі Рівненщини та триватимуть впродовж усього пожежонебезпечного періоду. Адже такі заходи, як показує досвід, допомагають нашим краянам краще усвідомити, яку біду несуть із собою незагашені багаття чи недбало кинутий недопалок.

Шановні жителі Рівненщини! Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області попереджає: у пожежонебезпечний період необхідно утриматися від відвідування лісів, категорично заборонено розпалювати багаття та використовувати відкритий вогонь. Пам’ятайте, саме ваші розсудливі дії допоможуть запобігти виникненню пожеж у природних екосистемах області.

12.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку