Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат області

Після перемоги над віце-чемпіоном

ФК “Гоща-АМАКО” розібрався з чемпіоном

1 ліга. 6 тур. “ОДЕК” (Оржів) - ФК “Гоща-АМАКО” - 0:1 (юнаки – 1:0), ФК “Малинськ” - “Маяк” (Сарни) – 0:1 (0:8), “Волинь-Цемент” (Здолбунів) - “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - 2:3 (0:0), ФК “Садове” - “Случ” (Березне) - 6:1 (0:2).

Одразу два поєдинки в черговому турі чемпіонату області претендували на статус центрального: гра в Оржеві, в якій чемпіон “екзаменував” бронзового призера із Гощі, та поєдинок у Малинську, в якому віце-чемпіону протистояв нинішній лідер змагань із Сарн. Цікаво, що обидві зустрічі завершилися з однаковим рахунком – 0:1 на користь гостей.

Гравці ФК “Гоща-АМАКО”, після невдалих результатів у перших турах, мінімального програшу “Маяку” у Сарнах та домашньої “сухої” нічиї з “Ізотопом”, значно покращили собі настрій, феєрично обігравши у попередньому матчі ФК “Малинськ”. Відтак, прибувши до Оржева, гощанці закономірно плекали надію, як мінімум, не програти. У свою чергу, “ОДЕК”, маючи позитивний досвід очних протистоянь із Гощею, повинен був тримати в пам’яті цьогорічну кубкову гру з ФК “Гоща-АМАКО”, коли перемогу вдалося здобути лише після пробиття серії післяматчевих пенальті.

Відзначимо, що сам поєдинок не обманув сподівань численних вболівальників, які зібралися на трибунах стадіону “ОДЕК-Україна”. Гра вийшла бойовою, ніхто не бажав поступатися, і головному арбітру матчу Павлу Кравцову довелося докласти максимум зусиль, щоб емоції футболістів залишалися в межах дозволеного правилами гри. ФК “Гоща-АМАКО” першим вдався до активних атакуючих дій і це ледве не принесло свій результат. Щоправда, вже згадуваний Кравцов не помітив фолу в карному майданчику “ОДЕКа” під час зіткнення Олександра Любара з голкіпером оржівців Юрієм Кособуцьким. Після цього епізоду ініціатива потихеньку перейшла до господарів, і кілька небезпечних атак господарів примусили вже “хапатися за серце” гощанських “фанів”, які приїхали підтримати свою команду до не такого вже й далекого Оржева. Саме в ці хвилини долю поєдинку мав вирішувати форвард “ОДЕКа” Віктор Каращенко, який з “убивчої позиції” примудрився поцілити в бокову стійку воріт Миколи Фокіна. Як тут не згадати відому та замусолену приказку – “не забиваєш ти, забивають тобі?”. Ось і тут вона спрацювала майже одразу. Оборона оржівців ще не встигла розібрати опонентів, як захисник гостей Іван Семенюк відважився на постріл із середньої дистанції, м’яч рикошетом від ноги когось із гравців “ОДЕКа” полетів низом у дальній кут, і Юрій Кособуцький невдало відбив м’яч прямісінько на ногу капітана ФК “Гоща-АМАКО” Олега Буркальця – 0:1! Після пропущеного голу оржівці змушені були відряджати все більші сили для штурму оборонних редутів суперника. Щоправда, до честі гостей, вони теж не залишалися в боргу і відповідали гострими контратаками.

По перерві характер гри значних змін не зазнав, хоча чим ближче хвилинна стрілка підходила до позначки в 90 хвилин, тим відчайдушними ставали спроби господарів відіграти бодай один м’яч. Але до відверто голевих епізодів, по великому рахунку, справа у гравців “ОДЕКа” так і не дійшла, тоді як гощанці, при певному везінні, у кількох моментах могли навіть подвоїти рахунок. У підсумку – ФК “Гоща-АМАКО” здобув важливу виїзну перемогу.

Не менш напруженим виявився поєдинок двох поліських команд у Малинську. І тут долю цього протистояння вирішив єдиний м’яч, який зусиллями Сергія Жданюка провели гості. Чи можна зараз говорити про кризу у ФК “Малинськ”? Команда, яка до цього стабільно вигравала в чемпіонаті та Кубку, несподівано видала безвиграшну серію з трьох поєдинків – дві поразки та одна нічия, аж ніяк не нагадують бажаний чемпіонський графік. Єдиний шанс у малинців реабілітуватися за останні невдачі – це вдало з’їздити до Сарн на матч-відповідь у Кубку області.

Третє місце в першій лізі дещо несподівано продовжує утримувати “Ізотоп-РАЕС”, який з “боєм” взяв чергові три очки в Здолбунові. Проте основні матчі у кузнецовців ще попереду і якраз у них відбудеться справжня перевірка на міцність молодої команди атомників.

Щодо матчу у Садовому, то дебютант першої ліги спокійно та очікувано поклав “на лопатки” “Случ”, який зараз переживає далеко не найкращі часи. Хоча, здається, для березнівчан в останні роки це вже стало нормою…

Попереду – Бугрин та Вельбівне

Друга ліга. 6 тур. “Калина” (Бугрин) - “Енергія” (Володимирець) - 3:0 (тех. пораз.), “Спартак” (Дубно) - ФК “Вельбівне” – 0:3, ФК “Костопіль” - “Горинь” (Дубровиця) - 2:1, “Водник” (Рівне) - “Полісся” (Рокитне) – 1:1

СЛАВІЯ ПОЗА КОНКУРЕНЦІЄЮ

Чемпіонат серед ветеранів. Пропущена гра 1 туру. Костопільський р-н - “Славія” (Рівне) - 0:5.

2 тур. “Славія” (Рівне) - “Автоленд” (Здолбунів) - 6:0, “Зеніт” (Шубків) - Дубенський р-н - 4:0, “Полісся” (Рокитне) - “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - 1:3, Володимирецький р-н - “Маяк” (Сарни) - 1:0.

Зіграно другий тур обласного чемпіонату з футболу серед ветеранів (+35). Нагадаємо, що одинадцять колективів розбито на дві підгрупи, “Північ” та “Центр”, по два переможці з яких у півфіналах виявлять двох фіналістів.

Свій перший матч у Чемпіонаті області серед ветеранів, діючий переможець змагань та віце-чемпіон України проводив у Костополі. На дебютну гру у сезоні команда вийшла у новій формі та підкріплена кількома “молодими” футболістами. При всій повазі до суперника господарів поля костопільчан, важко було сподіватися на те, що вони зможуть дати гідний бій та чинити опір команді, яка переважає їх як за кількістю, так і за досвідом, навиками, титулами та регаліями. Нічийний рахунок матчу тримався 8 хвилин та 40 секунд. До того часу, коли безперечно найкращий гравець “Славії” у цьому матчі Роман Максимюк не навісив зі штрафного, а Андрій Паршиков відкрив лік своїм голам у цьому сезоні. Вже на сімнадцятій хвилині все той же Роман Максимюк відзначився особисто. Удар зі штрафного у нижній кут застав зненацька голкіпера господарів поля. Третій гол уже на двадцятій хвилині матчу забив Сергій Гвоздь. Варто сказати, що у першому таймі костопільчани мали шанс забити гол, але після виходу віч-на-віч з Андрієм Левчуком, м’яч прокотився поруч із стійкою рівнян.

У другому таймі “Славія” використала усі дев’ять можливих замін, натомість суперник не мав чим відповісти. У рівнян на полі залишився лише “молодий” дебютант Олександр Антонюк та невтомний Роман Максимюк. Найбільше прагнув відзначитися ще один футболіст, який минулого року не виступав у “Славії” - це Олег Мінченко, але з багатьох нагод та моментів свого досягти йому вдалося лише за три хвилини до фінального свистка. А перед цим свій гол забив Андрій Давидюк. Тож, у підсумку - 5:0, впевнена та закономірна перемога “Славії”.

Минулої суботи “славісти” на власному полі ще більш переконливо здолали здолбунівський колектив та зі стовідсотковим результатом очолили турнірну таб­лицю в своїй групі з чудовою різницею м’ячів 11:0.

12.06.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку