Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цікаво знати

Правила безпеки в лісі

Правила безпеки в лісі

Всі знають, який корисний відпочинок на природі, як добре він відновлює сили і покращує настрій. Гуляючи лісом, ми рухаємося, навіть якщо не робимо спеціальних вправ і не граємо в спортивні ігри, із задоволенням збираємо хмиз для вогнища, плаваємо, роздмухуємо вогонь. А повітря! Наш організм за таку прогулянку буде лише вдячний. Виїзд на природу з друзями або сім’єю є відмінною альтернативою нудним вихідним у чотирьох стінах.

Завжди пам'ятаймо, в лісі ми - гості. А гості не мають права насаджувати господарям свої порядки, а тим більше кривдити їх. І в лісі немає шкідливих тварин, є просто незручні для людини. Будьте готові до наявності докучливих комах: комарів, гедзів, мошки. Якщо не можете терпіти, застосовуйте репеленти.

Не чіпайте змій, мишей, жаб, ящірок, черв’яків і інших тварин, що здаються вам небезпечними, противними або марними. Вони - невід'ємна, важлива частина лісового середовища. Якщо зв’язки будуть порушені, це в кінцевому підсумку може завдати шкоди всій системі. Тут діє закон: ви не чіпаєте - вас не чіпають. Якщо не будете ставити намет на мурашиній стежці - мурашки вас не розбудять ранковим маршем. Навіть хижаки, швидше за все, будуть обходити стороною, якщо почують голос людини.

Залишки продуктів потрібно залишати в лісі - лісові жителі будуть вам вдячні, а якщо їх не виявиться поруч, відбудеться природний процес розкладання. Звичайно, не варто розкидати залишки їжі рівномірним шаром по стоянці - краще акуратно скласти під кущем або в іншому непомітному місці. Якщо відходів багато, то слід викопати яму спеціально для харчових відходів, а в останній день засипати її землею, прикрити дерном.

Все нехарчове сміття, в тому числі те, що не можна палити в багатті (поліетилен, гума, пластикові пляшки, залізні банки, скло), не полінуйтеся вивезти з лісу до найближчого контейнера. Не бийте скляні пляшки! Ви самі, інші люди, лісові тварини - можуть поранитися, а під сонцем скло стає лінзою і може спричинити пожежу.

12.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку