Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Легке видалення найважчих плям та забруднень

Від каррі,від соку кульбаби,від яйця...

Від каррі Значною складовою каррі є куркума, яку використовують також для фарбування текстилю, отже, тут найголов­ніше швидко відреагувати. Змастіть гліцерином пляму і залиште на ніч. Обробіть пляму малою кількістю прозорого миючого засобу для посуду і залиште на 5-6 годин. Альтернатива: прикладіть суміш скипидару, 8% аміаку та господарське мило.

Від соку кульбаби

Білий бавовняний одяг: потріть господарським милом і залиште на ніч. Зішкребіть пляму та видаліть за допомогою вологої ганчірки. Кольорові речі: відмочити за допомогою наступної суміші: 10 мл. води, 10 мл. медичного спирту та 2 чайні ложки прозорого засобу для миття посуду.

Плями від дезодоранту

Відмочити за допомогою наступної суміші: 1 до 4-х оцет з водою. Прополощіть. Або замочіть пляму у воді, трохи посипте на неї розпушувачем для тіста і залиште на ніч.

Від яйця

Втерти прозорий засіб для миття посуду та залишити у пластиковому пакеті на 4-5 годин.

Від жиру

Більшість жирних плям відпираються звичайним чином, але щоб перестрахуватися, можете попередньо втерти прозорий засіб для миття посуду і на кілька годин залишити в пластиковому пакеті.

Від взуттєвої фарби

Прикладіть прозорий засіб для миття посуду і залиште на 5-6 годин. Альтернативне рішення: Замочіть на кілька годин у розчині води і гліцерину 50%/50% відповідно. Якщо пляма лишилася помітною після прання, застосуйте бензин або суміш 25% аміаку та води (1 чайна ложка аміаку на 1 л. води).

Від фруктового соку

Негайно прополощіть забруднення в максимально допустимій температурі для цієї тканини. Якщо пляма не повністю зникла, додайте прозорого засобу для миття посуду або замочіть у молоці. За необхідності, втерти у пляму рідкий гліцерин і залишити на 10 годин, або замочити у розведеній оцтовій кислоті чи перекисі водню.

12.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку