Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ГУ Міндоходів повідомляє

Плата за землю. Надходження до міського бюджету.Відшкодування ПДВ.Про податок на доходи фізичних осіб.

За 6 місяців поточного року надходження плати за землю від платників Рівного склали 22,3 мільйона гривень. Зокрема, юридичними особами сплачено 19,5 млн. грн., а фізичними - 2,8 млн. грн.

Плата за землю посідає третє місце по обсягах надходжень до місцевих бюджетів усіх рівнів, її питома вага становить 10,4 відсотки у загальній сумі надходжень.

ДПІ у м. Рівному звертає увагу, що податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Надходження до міського бюджету

За І півріччя цього року до бюджету м. Рівного надійшло 211,9 млн. гривень платежів, що контролюються ДПІ у м. Рівному. Зокрема в червні поточного року надходження склали 38,2 млн. грн., що на 2,9 млн. грн. більше червня минулого року.

Основним джерелом наповнення бюджету міста є податок на доходи фізичних осіб, який виконує роль соціального регулятора, оскільки стосується кожного члена суспільства. Частка цього податку у власних надходженнях загального фонду бюджету міста становить 84%. За січень-червень цього року надходження з цього податку склали 154,5 млн. грн. У червні поточного року надійшло майже 30 млн. грн. податку на доходи фізосіб.

Відшкодування ПДВ

За шість місяців цього року платники податку ДПІ у м. Рівному отримали майже 13,3 мільйони гривень податку на додану вартість.

Задля повернення бюджетного відшкодування в автоматичному режимі потрібно дотримуватися певних критеріїв, які передбачені ст. 200 Податкового кодексу України.

На сьогодні в ДПІ м. Рівному немає платників, які б відповідали визначеним критеріям та скористалися автоматичним відшкодуванням. В основному - це недотримання одного із критеріїв, що вимагає наявності відповідного рівня середньомісячної заробітної плати, який повинен в 2,5 рази перевищувати розмір встановленої законодавством мінімальної зарплати.

Для того, щоб запобігти незаконному відшкодуванню ПДВ, фахівцями інспекції проводиться контрольно-перевірочна робота, за результатами якої з початку року упереджено незаконне бюджетне відшкодування ПДВ на суму 6,8 мільйонів гривень.

Про податок на доходи фізичних осіб

ДПІ у м. Рівному постійно проводиться аналіз наявних баз даних та виявляються суб’єкти господарювання, які нарощують обсяги виробництва, збільшують прибутки, проте виплачують заробітну плату найманим працівникам на рівні нижчому встановленого законодавством мінімуму, неправомірно застосовують податкову соціальну пільгу, не дотримуються законодавства про оплату праці, а в підсумку перераховують податок на доходи фізичних осіб до бюджету у незначних розмірах.

Так, за шість місяців цього року за результатами проведеної роз’яснювальної роботи, керівники 125 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 73,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Крім того, на постійному контролі рівненських податківців перебуває виплата заборгованої заробітної плати. За вказаний період 63 підприємства виплатили заборговане, внаслідок чого бюджет збагатився на 348,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

03.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2014p. 
На головну сторінку