Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запитання і відповіді

Закон України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”

– Які зміни передбачає Закон України № 1166-YII “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, який набрав чинності з 1 липня?

– Об’єднання допомоги при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги при народженні дитини; становлення фіксованого розміру допомоги при народженні дитини в сумі 41280 грн. незалежно від числа народжених дітей в сім’ї; проведення одноразової виплати при народженні дитини в сумі 10320 грн.; проведення щомісячної виплати упродовж 36 місяців у сумі 860 грн.; проведення органами соціального захисту населення за рахунок коштів державного бюджету відрахування до Пенсійного фонду за всіх одержувачів допомоги при народ­женні дитини, що дозволить зберегти їхнє право на зарахування часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до трудового стажу.

– У разі народження двійні виплати подвояться, чи ні?

– У разі народження двійні допомога призначатиметься по 41280 грн. на кожну дитину. Тобто сім’я одержує одноразову виплату при народженні дитини в сумі 20640 грн. (10320грн – на першу дитину та 10320грн – на другу дитину) і щомісяця впродовж трьох років одержуватиме по 1720 грн. (860 грн. – на першу дитину та 860 грн. – на другу дитину).

– Якщо мама стала до роботи до закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, чи виплачуватимуться їй недоплачені кошти при народженні дитини?

– Якщо мама, якій призначена допомога при народженні, виявила бажання працювати, допомога буде виплачуватися до закінчення терміну її призначення впродовж 36 місяців.

– Чи буде переглядатись розмір допомоги при народженні дитини на дітей, народжених до 30 червня 2014 р.?

– Оскільки згідно з Законом України “Про державну допомогу сім’ям з діть­ми” допомога при народженні дитини надається в розмірі, встановленому на дату народження дитини, тому призначена виплата допомоги при народженні дитини (до 1 липня 2014 р.) не буде переглядатись, а буде виплачуватись у тих розмірах, які вже одержують особи та в установлені терміни.

– За яких обставин можуть припинити виплату допомоги при народ­женні дитини?

– У разі нецільового використання коштів і незабезпечення одержувачем допомоги належних умов для пов­ноцінного утримання та виховання дитини; позбавлення одержувача допомоги батьківських прав; відібрання дитини в одержувача допомоги без позбавлення батьківських прав; тимчасового влаштування дитини на пов­не державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини; перебування одержувача допомоги в місцях позбавлення волі за рішенням суду; відмови одержувача допомоги від виховання дитини; усиновлення дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування; смерті дитини або одержувача допомоги; виїзду одержувача допомоги поза межі України.

03.07.2014Головний спеціаліст УПСЗН м. Рівне Т. Паршакова



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2014p. 
На головну сторінку