Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#СБУ повідомляє

Екстрадиція

З Італії до України екстрадовано організатора контрабандного постачання в Україну прекурсору, з якого в підпільній лабораторії виготовляли наркотики.

27 червня ц.р. у міжнародному аеропорту “Бориспіль” відбулась екстрадиція громадянина України, який налагодив міжнародний канал контра­бандного постачання в Україну наркотичного засобу - псевдоефедрину. Зловмисник переховувався від органів слідства за кордоном та за матеріалами СБУ був оголошений у міжнародний розшук у квітні 2013 року.

Досудовим слідством встановлено, що затриманий громадянин організував злочинне угруповання, з числа трьох мешканців Рівненщини.

Мешкаючи в Італії, він, через своїх знайомих фармацевтичних працівників, купував пігулки із вмістом псевдоефед­рину та за допомогою приватних перевізників, що здійснюють міжнародні перевезення, відправляв прекурсор до України. Його спільники щотижня отримували ці посилки з пігулками й у подальшому в підпільних нарколабораторіях виготовляли психотропну речовину - метамфетамін.

У лютому 2013 року у м. Рівне, біля поштового відділення, співробітники СБУ затримали трьох рівнян одразу після одержання ними чергової партії наркотику. У пакунках правоохоронці виявили 280 пігулок з псевдоефедрином.

Під час обшуків помешкань зловмисників оперативники виявили термостійкі скляні колби різної форми та хімічні компоненти, необхідні для виготовлення психотропу, а також готові наркотичні засоби та інші психотропні речовини.

Кримінальне провадження стосовно співучасників наркооборудки перебуває на розгляді в суді, а правопорушники утримуються під вартою.

Організатора контрабандного постачання прекурсору, який переховувався від правосуддя за межами України, було оголошено у міжнародний розшук. Слідством встановлено та доведено 15 епізодів його протиправної діяльності.

У серпні 2013 року іноземними правоохоронними органами було встановлено місце перебування розшукуваного, затримано його та передано в Україну.

03.07.2014Прес-група УСБУ в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2014p. 
На головну сторінку