Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №251 від 02.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лохотрон

Заробила 40 тисяч завдяки... гіпнозу

Заробила 40 тисяч завдяки... гіпнозу

Не вірте, люди, в казку про смертельну порчу!

В обласному центрі біля кафе »Маска» правоохоронці затримали віщунку, яка силою гіпнозу виманювала в людей гроші. Найбільше постраждали жителі Сарн, Млинова та Рівного. Попередня сума, викрадена гіпнотизеркою, що фігурує в кримінальній справі, - 40 тисяч гривень...

Жінка виходила на вулиці міста і, зупиняючи перехожих, кидала обраній жертві фрази на зразок: “У тебе два місяці тому помер брат” або “Твоя мама знаходиться в лікарні”. “Звідки ви про це знаєте?” - дивувалася жертва, зав’язуючи розмову з віщункою (майже всі пророцтва, на диво, співпадали!). А та продовжувала далі: “На родину надіслано порчу на смерть. Якщо не відробити, члени сім’ї помруть протягом року...” Після цих слів перехожа впадала в паніку. “Що ж робити, - вже, як до подруги, зверталася до хитромудрої ворожки, - допоможіть!”. Та, звісно, не відмовляла.

Провидиця намагалася загіпнотизувати правоохоронців

Для ритуалу “відроблення причини” ворожка наполягала винести всі цінні речі з дому – гроші та золото (бо вони, за її словами, стали об’єктом заздрості поганих людей, з легкої руки яких, начебто, і була наведена порча). Люди, перебуваючи під її гіпнотичним впливом, слухняно бігли додому, вигрібали зі схованок всі домашні заощадження і виносили відьмі. Після цього провидиця, як ви вже здогадалися, безслідно зникала. Жертвами стали переважно діти віком 11-16 років та старші жіночки.

За словами слідчого Рівненського міського відділу міліції УМВС в Рівненській області Василя МАРЧУКА, жінку затримали на вулиці Соборній, на мосту, – вона крокувала до кафе “Маска” після вдалого дня (виманила у 13-річної рівнянки золотий ланцюжок та сережки). Її побачила колишня жертва, яка побігла до найближчого таксофону і зателефонувала в міліцію.

Гіпнотизерка, явно не очікуючи такого повороту долі, розгубилася. Після затримання намагалася загіпнотозувати правоохоронців шляхом пророцтв, однак на міліцію чари чомусь не подіяли. Порушена кримінальна справа. Тим часом вдалося дізнатися дещо з біографії гіпнотизерки.

Утримувала восьмеро дітей та чоловіка

30-річна жінка виховує восьмеро дітей. Живе в одному із сіл сусідньої області, де за “зароблені” гіпнозом гроші купила з чоловіком хату. Народилася в Рівному у сім’ї українця і циганки. Напевне, від матері генетично успадкувала дар провидіння. Закінчила один клас загальноосвітньої школи. Зате зразково пройшла уроки практичної магії. У той час, коли займалася промислами на Рівненщині, чоловік тримав господарство і наглядав за дітьми. Жили в розкошах, завдяки турботливій мамі.

Тепер жінці загрожує до трьох років позбавлення волі або до п’яти років – обмеження волі. Суд, наймовірніше, поблажливо поставиться до ворожки і дасть їй найменшу міру покарання. Адже на її вихованні перебуває восьмеро діток. Однак і жертв можна зрозуміти: вони, природно, добиватимуться максимальної міри покарання для гіпнотизерки. Серед золотих речей, виманених ворожкою у городян, були цінні сімейні реліквії, які вона за безцінь збувала на ринках Рівного. Їх уже не повернути.

02.08.2006Ольга ДОЛЯ

Р. S. За сприяння у підготовці матеріалу вдячні начальнику слідчого відділу МВ УМВС України в Рівненській області підполковнику міліції Віктору СИДОРЧУКУ.



Рівне-Ракурс №10 від 02.08.2006p. 
На головну сторінку