Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#В очікуванні рішення

П’яний за кермом

П’яний за кермом

Близько третьої години ночі, під час несення служби в місті Рівне, інспектори ДПС ДАІ на перехресті вулиць Кн.Володимира-Соборна-Кн.Ольги, помітили автобус “Mercedes-Benz Sprinter”, водій якого грубо порушив правила дорожнього руху, проїхавши дане перехрестя на заборонний червоний сигнал світлофора.

Включивши проблискові маячки синього та червоного кольору, працівники Державтоінспекції наздогнали автобус та наказали водію зупинитися. Однак останній вперто не хотів спілкуватися з правоохоронцями та продовжував рух. Врешті-решт, проїхавши близько півкілометра, зупинився. За кермом Мерседеса перебував 31-річний житель Хмельницької області.

Під час спілкування з водієм правоохоронці одразу помітили, що у чоловіка присутні явні ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків правоохоронці запропонували водію пройти медичне освідчення, продувши прилад “Драгер”, однак водій відмовився. Після чого чоловіку було запропоновано проїхати до медичного закладу для проходження тесту на вміст алкоголю в організмі. Неохоче, але водій погодився. Проте вже біля наркодиспансеру, вийшовши з патрульного автомобіля, він намагався втекти. Завадили його плану інспектори ДАІ. Алкотестер лікарів медичного закладу зафіксував у чоловіка 1,63 проміле алкоголю.

На водія автобуса правоохоронці склали два адміністративних матеріали за статтею 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння) та ч.2 статті 122 КУпАП (проїзд на заборонний сигнал світлофора). Автомобіль доставлено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів.

Зараз чоловік чекає рішення суду, який і визначить, чи платитиме він штраф у сумі від 3400 до 5950 гривень, чи буде позбавлений права керування терміном від 1 до 2 років.

24.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку