Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Право дитини

27 дітей-сиріт поставлено на квартирний облік

Пріоритетним напрямом правозахисної діяльності органів прокуратури у сфері охорони дитинства визначено захист житлових та майнових прав дітей, передусім тих, хто потребує особливої уваги держави.

Прокурори Рівненщини систематично проводять перевірки у цій сфері та продовжують виявляти численні порушення, що їх допускають органи влади, місцевого самоврядування, служби у справах дітей.

Як повідомила виконувач обов’язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Юлія Жигадло, в області все ще мають місце випадки невиконання зазначеними органами вимог ст. 46 Житлового кодексу України щодо постановки на облік для позачергового отримання соціального житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, перевіркою встановлено, що Володимирецькою селищною радою не було вжито заходів до постановлення на чергу на отримання житла 17-річного юнака, позбавленого батьківського пік­лування. На таке порушення прокуратура відреагувала внесеним поданням, яке розглянуто і задоволено.

На аналогічні факти реагували прокурори Березнівського, Гощанського, Сарненського, Здолбунівського, Корецького, Дубровицького, Рівненського районів, м. Кузнецовська. Всього у 2014 році за втручання прокуратури зараховано на квартирний облік 27 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прокурор Сарненського району виявив, що помешкання, яке закріплене за 6 дітьми-сиротами, потребує капітального ремонту та продовжує руйнуватися. З метою захисту прав дітей на житло вніс голові районної державної адміністрації документ реагування, який розглянуто і задоволено.

За результатами вжитих прокуратурою Рівненського району заходів представницького характеру поновлено право дитини-сироти на земельну ділянку вартістю 27 тис. грн. та судом її витребувано з чужого володіння.

- Загалом органами прокуратури Рівненської області з початку 2014 року поновлено права понад 2 тисяч дітей, на їх користь відшкодовано майже 1 млн. грн. пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, упереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму 1,1 млн. грн. За документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 114 посадових осіб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролю, - підвела підсумок виконувач обов’язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Юлія ЖИГАДЛО

24.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку