Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат України серед ветеранів

РІВНЕНСЬКІ ВЕТЕРАНИ ЗІ “СЛАВІЇ” ГОТОВІ БОРОТИСЯ ЗА ЧЕМПІОНСТВО

У зв’язку із подіями в Україні старт ветеранського чемпіонату змагань затягнувся. Дійшло навіть до того, що проводити пов­ноцінний турнір із роз’їздами вже не вистачало часу, до того ж, у певних регіонах це нині просто небезпечно.

Саме тому в ФФУ вирішили провести змагання за скороченою схемою. Зокрема, було заплановано, що на першому етапі в Західній зоні команди-учасниці проведуть зональні змагання в одному конкретному місті, де визначать двох учасників наступного етапу.

У свою чергу, керівництво діючого віце-чемпіона України ФК “Славія” (Рівне) запропонувало провести матчі Західної зони в Рівному, а в ФФУ відгукнулися на це позитивно. Підтримали ідею і команди ветеранів із Тернопільської та Волинської області, які й стали суперниками рівнян на першому відбірному етапі.

Отож, протягом трьох днів – з 18 по 20 липня - команди провели всі три гри на центральному стадіоні міста “Авангард”.

У першому матчі “Славія”, як і в цілому в цьому міні-турнірі, розглядалася як фаворит. Щодо тернопільських ветеранів, команда яких має назву “Ветеран-Креатор Буд” - то колектив виявився справжньою “темною конячкою”, адже минулого року у всеукраїнських змаганнях вони не виступали.

Обидві команди розпочали матч з осторогою, не форсуючи подій, подовгу перепасовуючись. Гольових моментів біля воріт обох суперників, фактично, не виникало. Але в одному з епізодів Валерій Шипуков не порозумівся з Олегом Кучером у центрі поля і несильний удар з 20 метрів Ігоря Гуди став пов­ною несподіванкою для голкіпера Андрія Левчука, який до того часу залишався фактично без роботи - 0:1.

Після пропущеного голу “Славії” потрібно було йти відігруватися, але атаки господарів поля дуже рідко ставали причиною турбот захисту суперника. Щоправда, після перерви “на водопій”, рівняни, врешті, забили. Олександр Антонюк подав кутовий, а Юрій Гриценко ударом голови спрямував м’яч у сітку - 1:1.

У другому таймі справді спекотно біля воріт гостей стало після 20 хвилини. А перед цим тернополяни двічі небезпечно били з дальньої відстані. Першого разу Сергій Свірідов перевів м’яч на кутовий, а в іншому - рівнян врятувала поперечина.

Кульмінацією поєдинку стала сімдесят друга хвилина матчу, коли перед власними воротами грубо помилився Роман Волох, фактично, віддавши м’яча супернику. Володимир Пятничко без особливих проблем обіграв Сергія Свірідова, і вивів тернополян вперед - 1:2.

За час, що залишився, “Славія” прагнула відігратися, але їх атаки так і не принесли бажаного результату. Тож рівняни почали бліц-турнір з прикрої та несподіваної поразки.

У наступному матчі тернопільська команда зіграла з волинською. Слід зважати на те, що тернопільські футболісти грали відразу ж після виснажливого поєдинку зі “Славією”, тоді як волиняни були зовсім свіжі - саме ця різниця у фізичних кондиціях гравців обох клубів стала вирішальною.

Щоправда, “веселіше” розпочали саме тернополяни. Уже на десятій хвилині вони добилися першого успіху. Володимир Пятничко метрів з одинадцяти не надто сильно пробив майже по центру воріт. Голкіпер справився б з цим ударом без особливих проблем, якби не коліно партнера по команді Ігоря Барабаша - 1:0 на користь тернополян.

Проте запал тернопільських ветеранів поступово гаснув, і почала даватися взнаки втома. Цим дуже добре користувалися волиняни. Їх ігрова перевага поступово ставала відчутною. Одна з атак, і Альберт Шахов отримав м’яч майже на лінії штрафного майданчика, скориставшись повільністю захисника, волинянин прицільно та несильно пробив по воротах, м’яч ефектною дугою влетів у дальню дев’ятку - 1:1.

А другий тайм можна назвати бенефісом капітана волинян, доб­ре відомого у Рівному граючого тренера МФК “Кардинал-Рівне” Сергія Піддубного.

На 48-ій хвилині матчу Сергій на лівому фланзі нападу скинув м’яча на лінію штрафного майданчика Віктору Мацюку, який пробив у самісінький кут воріт - 2:1.

На 57-ій хвилині той же Віктор Мацюк отримав з глибини поля чергову передачу від Піддубного через усю лінію захисників. Сольний прохід, вихід віч-на-віч з голкіпером і - 3:1.

Проте після цього знову відзначилися тернополяни. Віталій Гоцалюк повністю повторив гол півгодинної давнини Альберта Шахова, майстерно “закинувши” м’яч за комірець голкіперу прямісінько в дальню дев’ятку - 3:2.

На 74-ій хвилині матчу знову Сергій Піддубний, майже від кутового прапорця, зробив простріл вздовж воріт. А там Віталій Лищук зіграв на випередження і точно пробив над воротарем, встановивши остаточний рахунок у цій грі - 4:2.

Вирішальний матч ветеранського бліц-турніру відбувся у неділю, 20 липня, коли зійшлися “Ветеран Лучеськ” із Луцька та рівненська “Славія”.

На відміну від матчу з Тернополем, “Славія” відразу “взяла бика за рога”. Моменти біля воріт суперника виникали один за одним, особливо активно на передній лінії діяли Олександр Колос, Віктор Пуц та Юрій Гриценко, які відверто переважали опонентів у таких компонентах як “фізика” та швидкість. Рахунок у матчі був відкритий вже на 19-ій хвилині. Нестримний Олександр Колос отримав м’яча в чужому штрафному майданчику, прокинув його повз захисника, але той виставив коліно, і суддя одразу ж показав на “крапку”. Вирок арбітра виконав Вадим Васильєв, і хоча його удар був не надто впевнений, якщо не сказати більше, проте м’яч таки перестрибнув руки голкіпера і закотився у ворота - 1:0.

Комфортну перевагу над суперником “Славія” забезпечила на 31-ій хвилині. Юрій Гриценко пройшов своїм правим флангом та зробив діагональ на стрімкого Віктора Пуца. Той розібрався на куті штрафного майданчика із захисником, і прицільно пробив у дальній кут - 2:0.

“Славія” повністю контролювала перебіг подій на полі, і було видно, що при необхідності вони можуть “додати”, а гості дуже рідко відповідали контратаками.

У другому таймі “обстріл” воріт волинян продовжився, і на 66-ій хвилині матчу Андрій Паршиков використав навіс у карну зону Юрія Гриценка. Півзахисник господарів, опинившись абсолютно сам на одинадцятиметровій позначці, точним ударом голови “поклав” м’яч у дев’ятку воріт суперника - 3:0.

Проте варто відзначити, що цей рахунок не влаштовував не лише волинян, які за такого результату опинялися вже поза фінальним турніром, але й … “Славію”. Справа в тому, що у випадку перемоги у три й більше м’ячів рівняни виводили до наступного етапу тернополян із “золотими” очками. Тому господарям нічого іншого не залишилося, як … пропустити.

На 76-ій хвилині гри оборонці “Славії” “провалилися” під час створення штучного положення “поза грою”, Андрій Петров переграв Сергія Свірідова - 3:1, і всі задоволені!

Таким чином “Славія” та “Ветеран Лучеськ” здобули путівки до фінальної частини Чемпіонату України серед ветеранів. Їхні суперники мають визначитися у “півфінальному турнірі”. Паралельно з іграми у Рівному відбувалися поєдинки “Південної зони” в Бердянську, де окрім господарів змагалися ветерани “Іллічівця” з Маріуполя та донецького “Шахтаря”. Підсумок турніру став дещо несподіваним. Третіми зайвими в цій компанії виявилися… саме “гірники”.

Тож у півфінальному турнірі ветерани Бердянська та Маріуполя зіграють із одеським “Рішельє” та криворізьким “Ветераном”, два переможці цих змагань і будуть суперниками “Славії” та “Ветеран Лучеська” на фінальному етапі.

24.07.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку