Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради туристу

Як поводитися в лісі?

Як поводитися в лісі?

- Повідомте, куди ви збираєтеся.

-Якщо поблизу нікого немає, залиш­те записку з повідомленням (дата, час відбуття, кількість людей, які йдуть разом з вами, напрямок подорожі і приблизний час повернення).

- Одягніть зручний одяг та взуття.Вони повинні відповідати місцевості та погодним умовам. Запам’ятайте — погодні умови можуть змінитися дуже швидко.

- Одягніть дітей у яскравий кольоровий одяг. Він буде більш помітним у разі їх розшуку.

- Домовтеся про сигнали, щоб не загубити одне одного у лісі. Особливо на випадок несподіванок - свистом або голосом.

- Запам’ятайте орієнтири під час руху в лісі. Щоб не заблукати, залишайте позначки. Без зорових орієнтирів людина в лісі починає кружляти.

- Якщо ви заблукали в лісі, зберігайте спокій та уникайте паніки.Якщо ви панікуєте - думати логічно неможливо.

- Пригадайте останню прикмету на знайомій частині шляху і спробуйте простежити до неї дорогу. Якщо це не вдається, пригадайте знайомі орієнтири, найкраще - залізницю, судноплавну ріку, шосе. Прислухайтеся. При відсутності знайомих орієнтирів, стежок і доріг виходьте “на воду” - вниз за течією. Струмок приведе до ріки, а ріка - до людей. Якщо орієнтирів немає, заберіться на найвище дерево - погляд з висоти допомагає краще зорієнтуватись.

- Правила розпалювання вогнища у лісі. Розпалюйте вогнище, при можливості, на місці попереднього. Місце розпалювання вогнища обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском). Не слід кидати навколо непогашені недопалки, сірники. Не залишайте вогнище без нагляду. Коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково залийте вогнище водою чи засипте піском.

- Бережіть та економно використовуйте воду. Вона важливіша для вашого організму, ніж їжа.

- Навчайте дітей, що необхідно вибрати велике дерево. Біля прикметного місця і перебувати там. Повідомте дітей про необхідність кричати на шуми, що лякають їх. Якщо це звірі, вони злякаються та підуть геть. Це також допоможе швидше знайти їх тим, хто буде шукати.

24.07.2014Головний фахівець відділу ЦЗ Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Ігор Сас



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку