Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №668 від 07.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конференція

Дмитро Зайцев: “Військовий збір – це внесок кожного українця в боротьбу з агресором”

Дмитро Зайцев: “Військовий збір – це внесок кожного українця в боротьбу з агресором”

Днями відбулася прес-конференція в.о. начальника ГУ Міндоходів у Рівненській області Дмитра Зайцева. Захід був присвячений результатам роботи у першому півріччі, напрацюванням органу, а також роз’ясненню нововведень у податковому законодавстві, зокрема, запровадженню військового збору.

Працівники органів Міндоходів Рівненської області забезпечили збереження рівня надходжень і сплат до державного і місцевих бюд­жетів. Так, за результатами липня до загального фонду держбюджету зібрано 71,8 млн грн, що складає 104% запланованого індикативного показника. Таким чином державна скарбниця попов­нилася додатково на 2,6 млн грн. За словами Дмитра Зайцева, Рівненщина на теренах України демонструє відповідальність у сплаті податків.

Окрім цього припинено низку негативних моментів, які існували у попередні часи. Зокрема, припинено практику виконання доведених планів за будь-яку ціну. Наразі показники виконані не за рахунок переплат, а за рахунок належної роботи з платниками податків. Також більше немає фіскального тиску на місцевий бізнес, який існував донедавна, зокрема, щодо сплати податків наперед.

– Нам вдалося скоротити такі переплати на 100 млн грн. Це означає, що бізнесу не потрібно буде виймати ці кошти з обігу й вони спрямовуватимуть їх, наприклад, на модернізацію і розвиток. Також зменшено фіскальний тиск у тому, що скорочено майже удвічі кількість перевірок із боку наших працівників. Ми повертаємося до адміністрування. Я, як рівнянин, уже працюю в інтересах рівненського бізнесу і буду це робити надалі. Учора на нараді у Києві просив підтримати Рівненщину, зокрема у відшкодуванні ПДВ. Ми готові до діалогу із бізнесом, – запевнив Дмитро ЗАЙЦЕВ.

Найближчим часом відбудеться зміна функцій фіскального органу і затвердження регіональної структури. Зміни будуть незначними, це дозволить не витрачати кошти з державного бюджету, що в нинішніх військових умовах дуже важливо для України.

До речі, у податкове законодавство запроваджено нововведення, що мають посприяти швидшому закінченню АТО, зокрема, військовий збір. До 1 січня 2015 року кожний громадянин сплачуватиме 1,5 відсотки із заробітної плати, із виграшів у державних та недержавних лотереях, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, винагород.

– Це внесок кожного українця у боротьбу з агресією, із ворогами. Кожен із нас має відповідально і з розумінням поставитися до такого кроку. Адже ці кошти буде витрачено на забезпечення наших військових, на підтримку біженців, на відновлення територій, їх інфраструктури, які зазнали руйнувань під час бойових дій. Переконаний, що ці кошти спрямують і на медичну і психологічну реабілітацію усіх, хто нині воює на сході, на соціальне забезпечення тих сімей, які втратили годувальників, – зауважив Дмитро ЗАЙЦЕВ.

07.08.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 07.08.2014p. 
На головну сторінку