Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Турніри

Великий теніс у Рівному

Великий теніс у Рівному

Щорічний тенісний турнір »Меморіал Бориса Жаворонкова» відбувся 4-6 серпня на кортах клубу »Софія-Стар»

У змаганнях, організованих обласним осередком Федерації тенісу України та Олександром Лазарєвим, вихованцем засновника тенісу у Рівному Бориса Жаворонкова, брали участь ветерани-аматори з Рівного і області, Львова, Дніпропетровська, Києва, Тернополя та інших куточків країни.

За словами головного арбітра турніру Теодора ЛЕЩУКА, змагання, як завжди, пройшли на найвищому рівні.

- Подібні турніри для Рівненщини не рідкість, - каже пан Теодор. – Зараз у нашій державі нарешті створено тенісну лігу, під егідою якої незабаром розпочнеться “Український тенісний тур”. Змагання, що проходитимуть у Києві, Харкові, Львові, Судаку, Алушті, Новій Каховці, не оминуть і нашу область. У Острозі 21-27 серпня відбудуться змагання вікових груп до 16 та 18 років, а у Рівному, у клубі “Софія-Стар”, найкращого виявлятимуть спортсмени віком до 14 років. За регламентом, по шість кращих гравців кожної вікової групи буде відібрано для участі у міжнародних турнірах та зборах 2007 року.

Крім того, 18-21 серпня також у “Софії-Стар” у рамках “Українського тенісного туру” відбудуться змагання любителів.

- Пане Теодоре, що ви можете розповісти про успіхи рівненських тенісистів? Якими є перспективи виступів наших спортсменів на всеукраїнських змаганнях?

- Вихованці рівненських тенісних шкіл постійно демонструють високий клас на різнорівневих змаганнях. Нещодавно (23-28 липня) в Одесі на “Кубку ТК Престиж” представниця тенісного клубу “Софія-Стар” Олена Шубіна посіла друге місце у своїй віковій категорії, поступившись лише у фіналі молдавській спортсменці.

З кожним роком набуває популярності в області й дитячий теніс. Обласна федерація тенісу надає великого значення його розвитку. До нас приїздять на турніри діти з різних куточків України. В свою чергу рівняни брали участь у тенісних турнірах, які проходили в багатьох містах України, а саме: Львові, Ужгороді, Києві, Сімферополі, Севастополі, Алушті, Судаку, Вінниці, Хмельницькому, Тячеві, Луцьку та інших, їздять на огляд-конкурси, які щорічно проводить ФТУ для дітей віком до десяти та дванадцяти років.

- Видатна подія для тенісистів Рівненщини, - розповідає пан Теодор, - участь нашої команди у Чемпіонаті України з тенісу, який проходив у Києві в серпні 2000 року. Наші тенісистки - Оксана Теплякова та Ірина Хомик (на той час вони виступали за Рівненську область) - завоювали відповідно дев’яте та десяте місце, а у парному розряді посіли третє місце серед найсильніших тенісисток України.

Сподіваємося, що на змаганнях “Українського тенісного туру” представники Рівненщини також виступлять достойно.

09.08.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2006p. 
На головну сторінку