Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Секс-меншини

Життя без сексу

Життя без сексу

Новомодну течію нелюбителів сексу доповнюють і рівняни

Є люди, у яких виникає блювотний рефлекс при вигляді чоловіка з волосатою спиною чи грудьми четвертого розміру. Хтось не може припустити секс із жінкою з целюлітом. А є й такі, які про статевий акт взагалі не можуть думати, бо нудить навіть від самого слова “секс”.

Їх називають асексуалами...

В Рівному теж такі люди є, щоправда, вони цього не афішують: переконанні, що в нашому суспільстві їх вважатимуть неповноцінними. А спілкування із собі подібними зосереджують на російськомовному форумі, створеному противниками сексу (www.acekcyal.info)

Кореспонденту “Рівне-Ракурсу” пощастило натрапити на одну із рівненських подружніх пар, яка вже більше п’яти років не займається сексом. Вона - художниця, дає уроки малювання в одній із рівненських шкіл, а її чоловік - будівельник з філософським складом розуму (пише оповідання-роздуми на теми сенсу життя і людського буття, складає вірші).

Дивлячись на те, як ця гарна, молода, сексуальна з вигляду пара йде Театральною площею, тримаючись за руки, якось не віриться, що вони у ліжку... нічого не роблять.

- Ви справді зовсім не займаєтеся сексом? - уточнюю.

- А чому ви так дивуєтеся? Дійсно, це так, - говорить Світлана. - У нас такий стиль життя - платонічне кохання, емоційна спорідненість та взаємопорозуміння. Секс нам не потрібен.

- Коли ви відчули, що статеві стосунки не для вас?

- Ще в юності. Я була симпатична дівчина, - подовжує жінка. Увагою протилежної статті не була обділена. Однак секс мене щоразу розчарував. Ці потворні пози, облизування в різних місцях, стогони у мене завжди викликали відразу. Однак я “кохалася”, бо вважала себе “такою, як всі” (хоча більшість дівчат і хлопців лишаються обманутими, керуючись загальноприйнятими соціальними неписаними правилами). І коли при черговому контакті з доволі симпатичним юнаком, який мене цілував, я почала блювати, - після того я сказала собі: “Ніякого сексу!” Довго почувалася самотньою і покинутою на сім світі. Потім натрапила на сайт асексуалів. Там і познайомилася з Вадимом.

- Я завжди вважав секс вадою людства, - говорить чоловік. - Я - не монах і не імпотент, просто своє лібідо скеровую у русло мистецтва та поезії. Дуже люблю свою дружину і ніколи не дозволю ні їй, ні собі низько впасти - зайнятися сексом. Це примітивно. Ми обіймаємося, однак не цілуємося. Наше кохання - вічне і чисте.

- Однак, людство вимре, якщо всі стануть асексуалами...

- Асексуали не проти дітей. Російський письменник-асексуал Юрій Нестеренко вважає, що потрібно розмножуватися шляхом запліднення. Якби людство дотримувалося цього принципу, то сьогодні б не спостерігалася нестача людських ресурсів. Ми теж маємо намір зробити штучне запліднення...

- А чи багато в Рівному таких, як ви?

- З тих, що ми знаємо, - до десяти людей. З них - одна подружня пара. Ми з цими людьми підтримуємо контакти. А якщо ви заглянете на веб-сторінку асексуалів, то переконаєтеся, що таких, як ми, - багато і щороку нас більшає. Асексуали - люди майбутнього. Ми в цьому впевнені.

Оргазм - це

напад епілепсії?

Дійсно, якщо заглянути на сайт асексуалів можна побачити “цікаву” статистику - приблизно кожна сота людина на світі не цікавиться сексом узагалі. Таке дослідження зробив канадський вчений Ентоні Богард. А ще асексуали стверджують, що секс - це хвороба, а оргазм - одна із форм нападу епілепсії.

Активісти навіть футболки випускають із написом ”Асексуальність - не тільки для амеб”, “Життя без сексу”, “Вільний від похоті” тощо.

Асексуали вважають себе людьми мирними, духовно багатими, кастою майбутнього планети, скеровуючи своє лібідо в інше русло - мистецтво, спорт, танці, духовне самовдосконалення тощо. Цікаво, що до списку великих асексуалів потрапили Бернард Шоу, Сальвадор Далі, Фрідріх Ніцше.

Сексопатологи вважають, що людям з низьким лібідо дійсно простіше не вступати в інтимні стосунки, аніж страждати через відразу до статевих зв’язків. Розуміння свого “Я” допоможе зміцнити психічне, а значить, і фізичне здоров’я людини. Доказ цьому - висока тривалість життя у монахів і монахинь.

09.08.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2006p. 
На головну сторінку