Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Досить годувати Путіна!

Досить годувати Путіна!

Марнотратство енергоносіїв у промисловості та побуті призвело до енергетичної залежності українців від режиму Путіна, втрат конкурентноздатності та зростання зовнішнього боргу. Найкращий спосіб здобути енергонезалежну країну і скоротити споживання газу – об’єднатись та утеплити власні оселі.

24 серпня “Екоклуб” у центрі Рівного організував акцію “Досить годувати Путіна!”. На фасаді кінопалацу “Україна” екоактивісти повісили зображення Путіна з ложкою та газовим вентилем. Вони закликають бойкотувати російські енергоносії – головний експортний товар Росії в Україну – та ще до початку опалювального сезону утеплити свої помешкання і встановити прилади обліку тепла.

“Годі сподіватися, що ЖЕКи, меценати чи держава відремонтують приватні квартири. Це прямий обов’язок їх власників. Або ми сплачуємо багато за ремонти будинків сьогодні, або ще більше – завтра. – Констатує координатор з енергозбереження “Екоклубу” Ілля Єременко. – У середньому, рівняни, у котрих будинки без лічильників тепла, платять за теплопостачання на 50% більше. Поки всі помешкання не будуть обладнані лічильниками, нам дуже складно говорити про ощадливе споживання енергії”.

У 2013 році Україна закупила 40% енергоносіїв в інших країн. Залежність від російського газу становить 56%, від ядерного палива – 100%. Голосні заяви усіх урядів про необхідність запровадження системи стимулювання енергоефективності досі виявлялися голослівними.

“Нам життєво важливо вже сьогодні створювати ОСББ і негайно проводити термомодернізацію житла, – впевнений Андрій Мартинюк, Голова Ради ГО “Екоклуб”. – Клаптикове утеплення стін багатоповерхівок – це не лише порушення будівельних стандартів і безглузде витрачання коштів, а й оцінка “незадовільно” нашому вмінню домовлятися із сусідами. Аби перестати годувати режим Путіна, потрібно стати розумним господарем власного помешкання!”.

Природоохоронці роздавали листівки із порадами енергозбереження на щодень, а також демонстрували роботу сонячного колектора та розповідали про утеплення будинків. Усі охочі могли отримати посібники з виготовлення сонячних установок для нагріву води та термоізоляції будівель.

Акцію “Досить годувати Путіна!” підтримали і в Одесі, Хмельницькому, Полтаві, Миргороді, Шепетівці, Татарбунарах. Активісти на головних площах своїх міст провели подібні акції, чим наголосили на необхідності розумного споживання енергоресурсів та єднання у боротьбі за енергонезалежність України.

Акція пройшла у підтримку Energy Evolution.UA. – громадянської ініціативи, що має на меті поінформування простих українців щодо того, як берегти енергію.

28.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2014p. 
На головну сторінку