Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Комунальні проблеми

Сьогодні ситуація в комунальній сфері є дуже складною, і її проблеми стосуються усіх без винятку рівнян. Тому наше видання розпочинає рубрику, в якій на питання, що стосуються проблем комунальної галуз, і буде відповідати голова Ради голів ОСББ Ігор Мічуда.

- У даний час у країні ведеться мова про економію газу, але чим замінити його і наскільки це буде вигідно залишається питанням. У якості основного палива для опалення дехто пропонує використовувати тирсу. А що ви можете повідомити читачам про плюси і мінуси цього альтернативного виду палива?

- Основні недоліки використання тирси у якості основного палива для опалення полягають у наступному: необхідно дотримання вологісного режиму; запас палива відповідно до діючих норм потрібно мати не менше ніж на 3 дні. Окрім того, треба мати приміщення для її збереження з відповідним тепловим та вологісним режимами. Враховуючи щільність тирси, це приміщення буде мати доволі значний об’єм, а площа обігріву буде малою. Потрібна велика частота загрузки палива до котла, або ж дороговартісна система автоматичної подачі; наявність механізмів для подрібнення деревини у випадку відсутності тирси як відходів виробництва. Окрім кочегарів необхідні додаткові різноробочі працівники. Невідома і кількість палива, що споживається, адже різна марка деревини дає різну теплотворну здатність.

Шановні читачі! - Ваші питання ми очікуємо за телефоном 63-44-42.

28.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2014p. 
На головну сторінку