Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахрайство

Чергова жертва інтернет-шахраїв

Людмила з Дубно через Всесвітню мережу Інтернет замовила фотоапарат. Невдовзі до неї зателефонував “продавець”, якому вона на картку перерахувала близько чотирьох тисяч гривень. Проте товар жінка так і не отримала.

Незважаючи на численні застереження міліціонерів бути обачними та виваженими з операціями купівлі-продажу в соціальній мережі, знову зафіксовано випадки шахрайств в Інтернеті.

50-річна Людмила, відшукавши в соціальній мережі оголошення на одному із Інтернет-сайтів, замовила фотоапарат. По телефону домовилася із продавцем щодо вартості товару та пересилкою його послугами нової пошти. Для певності, жінка попросила у продавця фото першої сторінки його паспорта. Після чого по телефону продавець продиктував номер картки, на яку жінка перерахувала близько 4 тисяч гривень. Щойно кошти надійшли на рахунок, як одразу зловмисник зник з мережі.

Міліціонери встановили, що фото, надіслане “інтернет-продавцем”, не відповідає зазначеній особі в паспорті. Відомості за даним фактом внесено до ЄДРДР. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном, шляхом обману або зловживання довірою).

Зростаючий обсяг обігу товарів в глобальній мережі Інтернет об’єктивно приваблює злочинців. Сприяють шахраям “недосвідченість” споживачів онлайн-послуг та значно занижена вартість товару в порівнянні з ринковою.

Вкотре застерігаємо населення та наголошуємо, що схеми заволодіння кош­тами громадян урізноманітнюються, проте методи маскування злочинної діяльності в Інтернеті все-таки вирізняють декілька способів шахрайства: під виглядом реалізації неіснуючих товарів або шляхом створення різних проектів, в яких обіг коштів здійснюється через рахунки учасників. Якщо Ви пі­дозрюєте, що Вас намагаються ошукати – негайно звертайтесь до міліції за цілодобовим телефоном 102.

28.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 28.08.2014p. 
На головну сторінку