Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №672 від 04.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справи прокурорські

За земельну ділянку – 6 років

Прокуратурою Рівненського району скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем одним із колишніх сільських голів, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, та службове підроблення.

Встановлено, що сільський голова, будучи державним службовцем 8 рангу 4 категорії, діючи умисно в інтересах мешканця області, підробив рішення сесії сільської ради про передачу останньому в приватну власність земельної ділянки площею 0,16 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

У подальшому на підставі завідомо неправдивого офіційного документа землевпорядною організацією було виготовлено відповідну технічну документацію, а сільським головою підписано та посвідчено печаткою сільської ради державний акт на право власності на цю земельну ділянку.

Такими незаконними діями спричинено тяжкі наслідки державним інтересам на суму вартості земельної ділянки, яка на момент отримання державного акту становила 47,5 тис грн. Вирішується питання щодо повернення землі у власність територіальної громади. Згідно із законодавством відповідальність за такі кримінальні правопорушення передбачена у вигляді позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

04.09.2014Прокурор Рівненського району Андрій Забродоцький



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2014p. 
На головну сторінку