Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпустка по-нашому

На відпочинок і оздоровлення

На відпочинок і оздоровлення

гостинно запрошує санаторій »Хрінники»

На півдні Рівненщини, на мальовничому березі річки Стир розташувався чудовий дитячий санаторій “Хрінники”. Втім, відпочивають тут і дорослі. Заклад славиться новітніми методиками лікування, а невимовна краса кришталево-блакитного Хрінницького водосховища, п’янкий аромат соснового лісу якнайліпше сприяють ефективному відпочинку та оздоровленню. Що цікаво, ціни на відпочинок тут найнижчі в Західному регіоні.

Ось із зелені виринають спальні корпуси, алеї виводять на мальовничий берег, де обладнано чудовий пляж. Тут до послуг відпочивальників - волейбольний майданчик, катамарани, човни, катери для прогулянок водним простором.

На території є бібліотека, відеосалон, естрадний майданчик, різноманітні ігрові майданчики. Для тих, хто прагне не відставати від сучасного світу, нещодавно обладнано комп’ютерний клас з мережею Інтернет. Для дітлахів передбачене п’ятиразове харчування.

Персонал санаторію створює всі умови не лише для оздоровлення та лікування, а й змістовного відпочинку. І для дорослих, і для дітей щоденно проводяться масові заходи, походи, дискотеки. Крім того, організовуються екскурсії історичними місцями, якими багатий наш край. Це - музей-заповідник “Козацькі могили” (с.Пляшева), замок Любарта (м.Луцьк), Дубенська фортеця князів Острозьких, Почаївська Лавра.

Утім, найголовні-

ше, що приваблює в санаторії, - це унікальний комплекс медичних послуг. І важливе місце в цьому спектрі послуг посідає грязелікування. За словами головного лікаря санаторію “Хрінники” Олександра ОЛЕКСЮКА, грязі нашого краю (мінеральні, сульфідні, високозольні) є єдиними в Україні за своєю лікувальною та оздоровчою дією.

У лікуванні також широко застосовуються ЛФК (лікувальна фізкультура) та фітотерапія. У гарно оздобленому барі відпочивальники мають змогу насолодитися фіточаєм, завареним на цілющих травах. Трави ж зібрані на місцевій території, в екологічно чистій зоні.

У санаторії можна ефективно підлікувати хвороби опорно-рухового апарату, периферичної та центральної нервової системи, хвороби кісток, м’язів, сухожиль, захворювання органів дихання, кишково-шлункового тракту, жіночої та чоловічої статевої сфери, захворювання шкіри, нирок, хронічний пієлонефрит, вібраційну хворобу, хворобу Рейно, склеродермію в неактивній фазі.

Є фізіотерапевтичне відділення, обладнане новітньою апаратурою. Окрім теплолікування (грязями та парафіном), широко використовується водолікування (лікувальні ванни, підводний душ-масаж, циркулярний душ, душ Шарко, висхідний душ, гідроаерозольні ванни). Цілющу оздоровчу дію мають сеанси масажу, що проводяться досвідченими спеціалістами.

- Всі процедури в санаторії фізіо-терапевтичні, - зауважив Олександр Олександрович. - Медичні ж використовуються у виняткових випадках.

Ще один новітній метод, що використовується в санаторії, - ароматерапія.

- Ми рекомендуємо нашим відпочивальникам ароматерапію на ефірних маслах рослинного походження, - розповідає Олександр Олександрович. - Крім того, нещодавно ми відкрили кабінет психологічного розвантаження, де використовується рефлексотерапія. Попиваючи фіточай під приємну музику, можна поспілкуватися з досвідченим психологом.

Загалом, ми використовуємо всі нетрадиційні методи лікування країн Сходу. Вісімнадцяти днів перебування у нашому санаторії вистачає, аби мати відчутний ефект від лікування. Здоров’я і настрій поліпшуються, а спогадів про відпочинок вистачає на цілий рік. Тож відвідайте санаторій “Хрінники” і переконайтеся у цьому самі!

09.08.2006Алла РОГАШКО

Адреса санаторію:

Рівненська область,

Демидівський район, с.Хрінники.

тел/факс: (03637) 46-100, 30-240



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2006p. 
На головну сторінку