Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засідання

Щоб забезпечити фінансування місцевих громад, необхідна координація дій

Спільне засідання обласних робочих груп з координації дій органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень відбулося в Рівному. У ньому взяв участь перший заступник начальника ГУ Міндоходів Рівненщини Анатолій Клячук.

- Індикативний показник по надход­женнях до місцевих бюджетів у серпні забезпечено на 107,1 відсотка. Фактично надійшло 148,1 млн грн., що на 9,8 млн грн більше від запланованого. Здавалося б, немає причин для хвилювання. Але нав­паки, непокоїть податковий борг, який становить по області 542,2 млн грн. І лише спільними зусиллями всіх органів влади та керівництва підприємств-боржників ми зможемо знайти шляхи його погашення, - зазначив посадовець.

На засіданні розглядалися також джерела збільшення надходжень місцевих бюд­жетів, такі як, перегляд договорів оренди земель державної та комунальної власності, запровадження повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та зміни меж населених пунктів, контроль за діяльністю надрокористувачів та заготівельників лісових ресурсів.

- Відповідно до Концепції реформування податкової системи планується переведення двох податків - на нерухоме майно та фіксованого сільськогосподарського податку із загальнодержавних до місцевих. Це надасть місцевим громадам фінансові важелі впливу. Кошти будуть і збиратись, і витрачатись на місцях. Саме такі новації європейського зразка в українському податковому законодавстві дадуть можливість фінансово підкріпити соціально-економічні програми, важливі для місцевих громад,- підсумував Анатолій Клячук.

18.09.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку