Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Квартирне питання

Молодь Рівного чекає на житло

Молодь Рівного чекає на житло

Згідно з опитуванням, проведеним до Дня молоді, 20 відсотків рівнян віком від 22 до 30 років не в змозі самостійно вирішити житлову проблему. Чи не єдиною надією молоді є можливість отримати молодіжний кредит на купівлю квартири на вторинному ринку або в новобудовах. У такому разі держава бере на себе зобов’язання погашати частину банківських відсотків.

Втім, за словами директора Рівненського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” Сергія ПАНДРАКА, нині ця програма призупинена, бо в Державному фонді не вистачає коштів. Пов’язане це зі стрімким зростанням собівартості квадратного метра. За три останні роки його вартість збільшилася втричі. З цієї причини й відкладається завершення будівництва житлового будинку на вулиці Соборній, 102. Якщо на початку планували здати його в експлуатацію ще минулого року, то тепер невідомо, чи встигнуть це зробити в поточному. Хіба що міська влада зможе виділити кошти аби допомогти молодим сім’ям, які претендують на квартири у цьому будинку, сплатити відсотки.

На черговому засіданні Рівненського міськвиконкому Сергій Пандрак звернувся з таким проханням до міського голови Віктора Чайки та членів виконкому. Розуміючи важливість ситуації, вони підтримали пропозицію й погодилися додатково виділити кошти. Адже у міському бюджеті на цей рік вже передбачено на молодіжне житлове кредитування майже мільйон гривень. За результатами перевиконання бюджету за 9 місяців цього року на цю соціально важливу справу буде додатково виділено ще 282 тисячі гривень.

Втім, попри постійне урізання фінансування з Державного фонду, Сергій Пандрак планує розпочати в Рівному будівництво соціо-технополісів. Це щось на зразок “силіконових долин”. У перспективі новий будинок з’явиться на розі вулиць Струтинської та Пухова. Плануватиметься він на невелику кількість сімей – 30-50. Пріоритет в отриманні житла в соціо-технополісі матимуть молоді вчені або ті, хто ще навчається й найближчим часом може поповнити когорту науковців, а також багатодітні сім’ї, видатні спортсмени, які здобували перемоги на європейських та світових чемпіонатах, та інші.

Зручність подібних будинків полягає в тому, що поруч із ними повинні знаходитися всі необхідні заклади освіти - від дошкільного до середніх, магазини, перукарні, поліклініки. До кінця року, пообіцяв Сергій Пандрак, вони підготують всю необхідну документацію, аби затвердити на сесії Рівнеради землевідведення та отримати дозвіл на будівництво.

09.08.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2006p. 
На головну сторінку