Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Квіткова виставка

Побачать Венецію та Армагедон

Побачать Венецію та Армагедон

Побачити Венецію, бій биків, Армагедон та Анжелу Девіс рівняни зможуть у Краєзнавчому музеї з 12 вересня. Усі ці назви носять сорти фіалок, які можна побачити на виставці, що була організована клубами західного регіону.

Клуби, які вже вдруге влаштовують виставку фіалок у Рівному, ставлять за мету поширювати та популяризувати рослини родини геснерiєвих, провадити культурно-просвітницьку роботу щодо вирощування та догляду за ними. Серед клубів, які представили глядачу колекції квітів, - “Сенполія-Захід” з Тернополя, “Фіалки Прикарпаття” з Iвaнo-Франкiвська та “Фіалка Галичини” зі Львова. Вiдвiдувачі зможуть побачити понад 400 copтів фіалок української, російської та зарубіжної селекції. Є серед квітів і жовто-блакитна квітка – стрептокарпус, який вивів польський селекціонер Петро Клещінський.

Голова тернопільського клубу “Сенполія-Захід” Зоя Герасимчук є ініціатором проведення подібних виставок, які вже кілька років мандрують по Україні. Вона розповіла, що в Рівному було дуже багато бажаючих побачити виставку фіалок вдруге, адже тут можна придбати нові сорти, отримати консультацію спеціалістів як вирощувати, прищеплювати та доглядати за фіалками.

- За спеціальністю я юристконсульт, але вирощування квітів допомагає мені знімати професійний стрес, – розповіла учасниця клубу “Фіалки Прикарпаття” Олександра Кіт. - Фіалки - дуже ніжні і гарні квіти, вони бояться жорсткого освітлення та занадто багато вологи при поливанні. Цвітуть вони раз на півроку. Це багаторічна рослина, та скільки років вона може жити, достеменно невідомо. Приміром, у США провели експеримент – скільки може прожити фіалка, так ось існує квітка якій вже 93 роки. В моєму квітнику біля 600 сортів фіалок, які збирала протягом 7 років. Загалом уся квартира, як оранжерея, адже скрізь квіти.

Виставка фіалок триватиме в приміщенні Крає­знавчого музею з 12 по 21 вересня.

18.09.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку