Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №675 від 25.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Форум

Газу на опалення не вистачить…

Газу на опалення не вистачить…

Питання енергоефективності та енергозбереження стали провідними на десятому Українському муніципальному форумі. А виступаючі представники влади переконували, що теплоносіїв на опалення взимку не вистачить і радили шукати альтернативу.

На форум зібралися представники профільних міністерств, міської влади та керівники комунальних підприємств з різних областей України. Проходив він 18-19 вересня в Одесі у рамках проектів “Місцевий Економічний розвиток міст України” та “Асоціація міст України”. Одним із учасників форуму був Святослав Євтушенко. Під час форуму він доповідав на тему “Енергоефективність - шлях до збалансованого розвитку громад”. У доповіді піднімалося питання переробки побутових відходів, як джерела отримання альтернативного палива. На прикладі рівненського сміттєпереробного заводу Святослав Євтушенко розповів, як можна використовувати сміття для забезпечення енергоефективності міста, області, країни. Не оминув і теми відсутності законодавства, яке б регламентувало діяльність підприємств із переробки відходів.

- Після моєї доповіді учасники форуму взагалі дуже здивувалися, як нашому міському голові вдалося домовитися із інвестором про будівництво сміттєпереробного заводу без державних гарантій і договору про публічно-приватне партнерство. Адже за останні 23 роки ми привчили інвесторів вкладати гроші в українські об’єкти лише під особисті гарантії уряду. Також віце-прем’єр міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що потрібний для роботи сміттєпереробного заводу законопроект таки буде прийнятий. Щоправда, не відомо коли і ким. Ціль форуму полягала в тому, що центральна влада намагалася донести міським головам за допомогою різних діаграм і таблиць, що газу в Україні не має... і не буде. Та й вугілля теж… Схоже, перспективи нас чекають не зовсім приємні, тому зараз потрібно терміново шукати шляхи виходу із ситуації. Одним із варіантів є перехід промисловості та котелень на альтернативне паливо, яке можуть виробляти сміттєпереробні підприємства, - зазначив Святослав ЄВТУШЕНКО.

25.09.2014



Рівне-Ракурс №10 від 25.09.2014p. 
На головну сторінку