Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №675 від 25.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Індійська вечірка

"Ковток Індії" у "Євро-Арті"

"Ковток Індії" у "Євро-Арті"

Що вам відомо про Індію? Ви знаєте як вітаються індійці? А чи відомо вам що таке мехенді? Про це та багато іншого розповіли організатори та гості вечірки “Ковток Індії”, що відбулася у галереї європейського живопису “Євро-Арт”.

Уже не вперше Рівненська міська молодіжна громадсь­ка організація “Фундація регіональних ініціатив” проводить тематичні вечірки в Рівному. Раніше рівнянам розповідали про культуру США, Мексики, Китаю.

Розпочали вечірку невеликою сценкою про приїзд українки Марусі до подруги в Індію. Традиційно першим пунктом програми була вік­торина, під час якої учасники мали змогу не лише більше дізнатися про Індію та перевірити свою інтуїцію, а й за правильні відповіді виграти цукерки.

Продовжила вечір майс­тер мехенді - Людмила Богуш, яка розповіла, що мехенді – це розпис тіла хною, який не лише гарно виглядає, а й має лікувальні властивості. Якщо раніше гості думали, що познайомитись одразу з десятьма людьми нереально, то завдяки грі у “швидкі знайомства”, учасники мали змогу краще пізнати однин одного.

Також на учасників вечірки очікував приємний сюрприз, адже браслети, які вони отримали при вході, можна було обміняти на індійські солодощі. Згодом фотограф Олексій Потянок провів лекцію з індійської нумерології. Гості дізнались про числа своїх душ та їхню характеристику.

- Нумерологія – це додавання усіх чисел дати народ­ження, - повідомив Олексій. - Таким чином можна визначити хто тобі підходить для стосунків, дружби, бізнесу. Свій метод називаю “Кишеньковою нумерологією”, тому що користуватися нею легко - дос­татньо вивчити характеристики чисел-планет від 1 до 9, а усі інші дати це їхні суми. Цей метод допомагає мені у фотозйомках, бо по даті можна швидко визначити темперамент фотомоделі та досягнути розк­риття її образу на фото. Та й загалом вміти швидко зорієнтуватися у психо-типі незнайомої людини в наш рухливий час це великий плюс. Адже нумерологія доволі древня і точна наука.

Окрім того, учасники заходу подискутували про “кастовий поділ населення”, зважили всі за та проти цієї системи, яка досі існує в Індії. Відбувся й майстер-клас від Людмили Осипчук – власниці танцювальної студії “MYRTANA dance studio”, набуті навички вилилися у індійське танцювальне змагання між чоловіками та жінками. А завершальною родзинкою вечора був показ у кіноклубі Gonzo індійсь­кого фільму “Мільйонер із нетрів”.

Наступний захід “Ковток Рівного” відбудеться третьої неділі жовтня, тоді всі учасники матимуть можливість відвідати майстер-класи, тренінги, які стосуються виру життя нашого міста.

25.09.2014Тарас ЗАБУГОРНИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 25.09.2014p. 
На головну сторінку