Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №675 від 25.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запитували - відповідаємо

Чи утримується військовий збір із сум відпускних?

Відповідно до Податкового кодексу об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (вип­лачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

Отже, доходи у вигляді заробітної плати за період її збереження згідно із законодавством, у тому числі за час відпустки, оподатковуються військовим збором.

Який термін перерахування до бюджету утриманого військового збору?

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст.168 Податкового кодексу, тобто аналогічно податку на доходи фізичних осіб. Отже, при кожній виплаті доходів, які є об’єктом оподаткування військовим збором, необхідно перераховувати в бюджет суми утриманого військового збору.

Чи повинні підприємці сплачувати військовий податок?

Роботодавець, який нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати військовий збір із суми такого доходу за його рахунок. Якщо у підприємця є наймані особи, яким виплачуються зазначені доходи, то збір необхідно утримувати та сплачувати до бюджету. Якщо підприємець працює одноосібно – збір не стягується.

25.09.2014



Рівне-Ракурс №10 від 25.09.2014p. 
На головну сторінку