Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У ногу з часом

З верхнього поверху рівняни бачитимуть Луцьк!

З верхнього поверху рівняни бачитимуть Луцьк!

У Рівному розпочато будівництво першого 17-поверхового будинку

Напередодні Дня будівельника у 92-му мікрорайоні Рівного (біля Луцького кільця) розпочалося будівництво 17-поверхового монолітного будинку. Це перший будинок у місті з такою кількістю поверхів (досі найвищими є 14-поверхові споруди), і будівельники - ТзОВ “Рівнеінвестбуд” - обіцяють, що з верхнього поверху рівняни бачитимуть не лише своє місто, а й сусідній Луцьк.

У день відкриття будівництва падав дощ, і журналісти, які прибули на цю знамену подію, занепокоїлися: мовляв, а чи не є це поганим знаком? Утім, нас заспокоїли: виявляється, навпаки - добра прикмета! Директор ТзОВ “Рівнеінвестбуд” Ігор МІЧУДА (на фото) символічно розбив на місці майбутнього будинку пляшку шампанського:

- Це буде монолітний будинок на 120 квартир, найвища точка його - 54 метри, - зазначив він. - У напівпідвальному приміщенні заплановано спорудження 19-ти гаражів. Досвід спорудження таких будинків уже освоєно в Києві, Вінниці, Івано-Франківську та Луцьку, і вони виправдали себе своєю міцністю. Свої зобов’язання обіцяємо виконати, адже завжди працюємо на благо нашого міста!

Мер Рівного Віктор ЧАЙКА, який також прибув на відкриття, щоб привітати з початком будівництва, зокрема, зазначив:

- Сподіваюся, що це будівництво буде хорошим продовженням розбудови міста, що ведеться нині по вулиці Соборній. Це в інтересах Рівного!

Міський голова побажав будівельникам успіхів, а ті, в свою чергу, подарували Віктору Анатолійовичу ікону Божої матері.

Будівельники обіцяють спорудити будинок за два роки, адже саме цей термін зазначений в інвестиційній угоді. А після цього розпочнеться будівництво ще двох таких. Відтак, 92-й мікрорайон міста увійде в його історію завдяки новації - трьом висотним будівлям, які височітимуть одна за одною.

- Проект спорудження такого будинку народжувався більше року, - ділиться начальник управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому Сергій ПОЛОЦЬКИЙ. - А задум належить головному архітектору міста Миколі Пасічнику, котрий після відрядження за кордоном “загорівся” ідеєю і в нашому місті почати спорудження висотних будинків.

Залишається побажати будівельникам успіхів, адже всі умови для дотримання своїх зобов’язань у них є - техніка, кошти інвестора та величезне бажання.

17.08.2006Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку