Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставка

Олімпійське літо на фотосвітлинах

Олімпійське літо на фотосвітлинах

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрилася фотовиставка переможців фотоконкурсу “Олімпійське літо”, прийом робіт до якого з 1 червня по 15 серпня проводив заклад “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області.

Переможці фотоконкурсу відобразили яскраві миттєвості літнього спортивного життя Рівненщини у трьох номінаціях: “Мить тріумфу”, “Спортивна сім’я” та “Активне дозвілля”. Конкурс проводився серед трьох категорій учасників: фотографи-професіонали, фотографи-аматори та діти до 16 років. Усього на конкурс надійшло 350 робіт з 11 районів області та 4 міст області. Автори представили глядачу різноманітні сюжети, серед яких мотокрос, футбол, змагання на човнах, гімнастичні вправи та навіть дитячий конкурс повзунків.

Журі конкурсу відібрало та відзначило фото, в яких оцінювався творчий підхід до виконання. Переможці конкурсу були нагороджені дипломами та медалями КЗ ОЦФЗН “Спорт для всіх” та призами Відділення НОКУ у Рівненській області. Найбільшу кількість робіт надіслали дорослі фотографи-аматори. Щоб не залишити без нагород особливо вдалі фото, журі навіть довелося запровадити у деяких номінаціях по кілька других та третіх місць.

Найбільш титулованим номінантом конкурсу став професійний фотограф рівнянин Олексій Потянок. Дві його роботи були визнані кращими у номінаціях “Активне дозвілля” та “Мить тріумфу”.

- Частіше я беру участь у фотоконкурсах, де за нагороди змагаються професійні фотографи. Окрім того, веду фотогурток у підлітковому клубі “Лілея” та заохочую своїх вихованців для участі в аматорських фотоконкурсах. Намагаюсь таким чином подавати приклад дітям, іноді разом із ними беру участь у різноманітних фотоконкурсах. Наш фотогурток відноситься до міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Інколи наші вихованці беруть участь у спортивних змаганнях, а я фотографую ці заходи. У категорії “Мить тріумфу” відобразив момент, коли маленькі учасники “Спартакіади дошкільних навчальних закладів” радіють перемозі в естафеті спільно з вихователями.

У номінації “Мить тріумфу” переміг рівнянин Ігор Соколовський. Він розповів, що представив фото мотогонщика зі змагань з мотокросу, які відбувалися 24 серпня в Корецькому районі. За словами автора, протягом усього дня була дощова погода, тому спортсмени їздили у багнюці й були дуже брудними. Мотокросмен, зображений на фото, зняв окуляри, які заліпила багнюка. Тому в кадрі можна побачити обличчя спортсмена, в якого видно лише очі, але його усмішка якраз і свідчить про радість перемоги.

У номінації “Активне дозвілля” найбільш вдалою визнано роботу Володимира Кушніра з Дубровиччини. Найкраще фото “Спортивної сім’ї” вдалося зробити Олені Войцещук з міста Дубно. Серед юних фотографів журі відзначило роботи лише двох учасників. У номінації “Активне дозвілля” переможцем став Антон Антонюк з Сарненського району, а в номінації “Мить тріумфу” – Олександр Равський з міста Острога.

Під час нагородження переможців конкурсу відбулася передача бібліотеці книг на олімпійську тематику від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області. Фонди книгозбірні поповнилися новими виданнями на спортивну, зокрема олімпійську, тематику. Голова Відділення НОК України у Рівненській області Микола Петренчук вручив директору Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентині Ярощук диплом НОКУ, яким колектив бібліотеки відзначений за пропаганду здорового способу життя, популяризацію ідей олімпізму та з нагоди професійного свята.

09.10.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 09.10.2014p. 
На головну сторінку