Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Майстер-клас

Сальса від кубинця

Сальса від кубинця

18 та 19 жовтня з танцювальними майстар-класами з сальси, бачати, кубинського сону, та афрорумби в Рівне приїде відомий кубинський танцюрист Рейнальдо Пауел, який нині мешкає у Києві.

Майстер-класи від інструкторів міжнародного класу “Salsa club Kiev” Рейнальдо Пауела а Юлії Ганочко, які організовує рівненська танцювальна студія “NUEVO”, будуть проходити в фітнес-центрі Ego-club. А вечірня “сальсатека” “BAILANDO SI” відбудеться 18 жовтня у кафе-барі “Сова”. В програмі завершальної вечірки відбудуться майстеркласи: Ча-Ча-Ча, Меренге, Бачата. Кращі танцювальні номери анімацію “ПІМБА”, номер Salsa Paganini покажуть як гості з Києва, так і місцеві шанувальники сальси.

Історично склалося так, що популярність окремих видів соціальних танців, таких як танго, сальса, фокстрот, яка мала місце в СРСР в 30-60-ті роки минулого сторіччя, з часом практично зійшла нанівець. Проте на початку 2000-х років спостерігається нова хвиля популярності соціального танцю, причому широке поширення набувають невідомі раніше і порівняно молоді сальса, бачата, меренге. Специфічними рисами, які кардинально відрізняють social dance від сценічних та бальних танців, є відсутність стабільних пар - коли танець може бути виконаний з будь-яким партнером, а також відсутність заздалегідь завченого хореографічного малюнка, що надає всьому танцю характер сьогочасної імпровізації. Шанувальники соціальних танців займаються переважно не задля змагань, а в якості дозвілля та обміну позитивними емоціями між партнерами. Вивчивши кілька основних рухів, будь-хто зможе виглядати непоганим танцюристом на дискотеці або на танцювальній вечірці.

Рейнальдо Пауел буде проводити майстер-класи в Рівному вдруге. Танцюрист зізнався, що має чарівні і дуже позитивні емоції від першої поїздки до нашого міста. Кубинець зізнався, що із задоволенням їдє в яскравє, веселе і неповторнє місто Рівне, де є чимало любителів сальси, адже цей танок дуже позитивний.

09.10.2014Олекса РУХЛИВИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 09.10.2014p. 
На головну сторінку